Öztrak Yunanistan’daki yangın istifasını hatırlattı: “Bizde büyük bir pişkinlikle herkes yerli yerinde oturuyor”

Öztrak Yunanistan’daki yangın istifasını hatırlattı: “Bizde büyük bir pişkinlikle herkes yerli yerinde oturuyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, Yunanistan’daki yangınların ardından Başbakan Kyriakos Miçotakis’in özür dilediğini ve yangın söndürme helikopterlerinin bakımından sorumlu Ordu Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yorgos Kumentakis’in istifa ettiğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı özür dilemeye, sorumluları da istifaya çağırdı.

Öztrak’ın ANKA haber ajansına verdiği demeç şu şekilde:

“Yunanistan’da da yangın oldu. Önce yangına geç müdahale ettikleri için Miçotakis çıktı Yunan halkından özür diledi. Ondan sonra Meclis’ten 500 milyon euroluk bir ek bütçe çıkardılar. O da yetmedi, Yunan Hava Kuvvetleri Komutanı yangında helikopterleri zamanında hazır edemediği için istifa etti. Bir de bizde olan bitene bakın. Büyük bir pişkinlikle herkes yerli yerinde oturuyor. Buradan bir kere daha söylüyorum. Bu yangına zamanında müdahale edilmediği için Erdoğan, Erdoğan şahsım hükümeti milletten özür dilemelidir. Derhal doğru düzgün bir ek bütçe yapılmalıdır. Meclis’e bu konuyla ilgili olarak bilgi verilmelidir. Son olarak yangına geç müdahalenin sorumluları kimse hepsi istifa etmelidir.”

Yunanistan’da da yangın oldu. Önce yangına geç müdahale ettikleri için Miçotakis çıktı Yunan halkından özür diledi. Ondan sonra Meclis’ten 500 milyon euroluk bir ek bütçe çıkardılar. O da yetmedi, Yunan Hava Kuvvetleri Komutanı yangında helikopterleri zamanında hazır edemediği için istifa etti. Bir de bizde olan bitene bakın. Büyük bir pişkinlikle herkes yerli yerinde oturuyor. Buradan bir kere daha söylüyorum. Bu yangına zamanında müdahale edilmediği için Erdoğan, Erdoğan şahsım hükümeti milletten özür dilemelidir. Derhal doğru düzgün bir ek bütçe yapılmalıdır. Meclis’e bu konuyla ilgili olarak bilgi verilmelidir. Son olarak yangına geç müdahalenin sorumluları kimse hepsi istifa etmelidir.”

Paylaş