Metro açılışına gelmeyen AKP’li Başkan’a İmamoğlu’ndan tepki

Metro açılışına gelmeyen AKP’li Başkan’a İmamoğlu’ndan tepki

İBB Başkanı İmamoğlu, Pendik-Kaynarca-Tuzla Metro Hattı TBM Kazısı Bitirme Töreni’ne katılmayan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e tepki göstererek, “Davet ettiğimiz proje, yine milletin projesi. O bakımdan biz davet edelim, onlar gelsin ya da gelmesin. Ama gelmemelerinin hesabını millete verirler” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB), Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı’nda “1. Etap TBM (Tünel Açma Makinesi) Kazısı Çıkış Töreni” yapıldı. Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve başladıkları andan itibaren en büyük atılımlardan birini raylı sistemlerde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dünyanın aynı anda en fazla raylı sistem inşaatı yapan şehrinin İstanbul olduğunu belirten İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Büyük bir kısmının finansmanı yoktu”
“Burası, aslında başlı başına İstanbul’da devraldığımız birçok metro hattının durumunun özeti. Hani, ‘Biz başlattık…’ Neyi başlattınız? ‘Bu metro hattını başlattık’ diyorlar. Hayır, başlayan bir şey yok. 2017’de ihalesi yapıldı; doğru. Bunun gibi birçok yerin ihalesi yapıldı. O da doğru. Bakın bu söylediğim bir hamaset değil. Bu söylediğim bir uydurma cümle değil. İnanın bir kısmının ne yazık ki projesi dahi proje değildir. Büyük bir kısmının finansmanı yoktu. Sadece ortada ihale var, ihaleyi alan firmalar var. O kadar.

Devletin her kurumu bize aittir. Milletimizin parasıyla, vergileriyle hayırlı işler yapmak, faydalı işler yapmaktır temeldeki görevimiz. Kimse babasının malını ya da cebindeki parasını konuşmuyor. Bizler, sizlerin malını, sizlerin parasını en ahlaklı, en erdemli şekliyle kullanarak, vatandaşlarımıza hizmet üreterek, çocuklarımızın, gençlerimizin yarınlarını teminat altına almaya çalışıyoruz. Yaptığımız işin özeti bu. Dolayısıyla bunun adı ister hükümet olsun, ister bakanlık olsun, ister İstanbul Büyükşehir Belediyesi olsun, ister Pendik Belediyesi olsun, fark etmez.”

Pendik Belediye Başkanı Cin’e tepki
Pendik’teki törende Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in olmamasına tepki gösteren İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in etkinlikte hazır bulunduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Biz, bu tür törenlerimize, İstanbul’un her belediyesini davet ederiz. Diyeceksiniz ki, ‘Niye Pendik Belediye Başkanı yok?’ Biz davet ediyoruz. Gelip gelmemek onların tasarrufları. Davet ettiğimiz yer, bizim yerimiz değil ki; milletin yeri. Davet ettiğimiz proje, yine milletin projesi. O bakımdan biz davet edelim, onlar gelsin ya da gelmesin. Ama gelmemelerinin hesabını millete verirler.”

Paylaş