Meral Akşener, Hakan Peker’in rozetini taktı: İYİ Parti’nin belediye başkan adayı oldu

Meral Akşener, Hakan Peker’in rozetini taktı: İYİ Parti’nin belediye başkan adayı oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Şarkıcı Hakan Peker, İYİ Parti’ye katıldı. Rozeti Akşener tarafında takılan Peker, İYİ Parti’nin Karabük Safranbolu Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi.
İYİ Parti lideri Meral Akşener, şarkıcı Hakan Peker’e rozetini taktı. Peker, İYİ Parti’nin Karabük Safranbolu Belediye Başkan Adayı oldu. Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“İktidar mensuplarına bir kez daha sesleniyorum eğer ki enflasyonla samimi bir mücadele yapacaksanız işe tarımdan başlayacaksınız. Ayrıca sanayi politikasındaki ithalat bağımlılığnı azaltacaksınız ki kur her zıpladığında enflasyon da artmasın. Ticaret politikasında üretim zincirinin tekelleşmesinin önüne geçeceksiniz. Maliye politikasında ise önce kendinizden tasarruf edeceksiniz. Çünkü ihtişam merakınızı sürdürmek için artırdığınız veriler enflasyonu tırmandırıyor.
Tabii bir de emeklilerimiz var… Ülkemizde, yaklaşık, 15 milyon 500 bin kişi, emekli aylığı alıyor. Yani nüfusumuzun, yaklaşık yüzde 18’i. Ekonomimizin, içinde bulunduğu şartlarda 7500 liraya kiralık ev bulmak bile zor bir hâle gelmişken ki büyükşehirlerde, hemen hemen imkânsız. Nüfusumuzun, yüzde 18’inin aldığı en düşük emekli aylığı, 7500 lira. Üstelik 7500 lira, istisnai bir maaş da değil. Aslında, en düşük aylık olması gereken 7500 lira ama bugün asgari ücretin neti, 11 bin 402 lirayken en düşük emekli aylığı 7500 lira. Yani oran tersine dönmüş. Asgari ücret, emekli aylığının 1 buçuk katına çıkmış.
‘Emekli maaşlarını asgari ücret seviyesine çıkartın’
Bugün, en düşük emekli maaşının 14 bin 200 lira olması gerekiyordu. Bir kereye mahsus 5 bin lira vermek yetmez, sadaka mı dağıtıyorsunuz kardeşim, kendinize gelin. Emekli maaşlarını derhal asgari ücret seviyesine çıkartın. Asgari ücreti de gerçek enflasyona göre ayarlayın. Milletimizin hiçbir ferdi geçim sıkıntısıyla ömür tüketmeyi hak etmiyor.

Paylaş