CHP lideri Kılıçdaroğlu maden faciasının yaşandığı Bartın’a gidiyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu maden faciasının yaşandığı Bartın’a gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciası üzerine bölgeye gidiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan ve 40 maden emekçisinin yaşamını yitirdiği maden faciası nedeniyle bölgeye gidiyor. Kılıçdaroğlu, yaşamını yitiren maden emekçilerinin cenaze namazına katılacak.

Dün akşam saatlerinde Amasra’da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren emekçi sayısı 40’a yükseldi. Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç, Özgür Özel; Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’un yer aldığı CHP Heyeti; bölgede incelemelerini sürdürüyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yaşamını yitiren maden emekçilerinin ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazına katılmak için Ankara’dan hareket edrecek.

“BU ELİM OLAYI TAKİP EDECEĞİM”
Twitter hesabından facia üzerine açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Acımız tarifsiz… Bartın’da yaşanan faciada art arda gelen acı haberler maalesef yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Yaşamını yitiren emekçi kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu” dedi.

Paylaş