Erdoğan: Biz kader planına inanmış insanlarız

Erdoğan: Biz kader planına inanmış insanlarız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra’da meydana gelen maden patlamasında yaşamını yitiren işçilerin sayısının 41’e yükseldiğini açıkladı. Erdoğan, “Birileri bununla dalga geçebilir önemli değil ama biz kader planına inanmış insanlarız. Bunun ne dünü ne bugünü ne yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır. Bunu da bilmemiz lazım” dedi.

Erdoğan sözlerine, “Madenden yaralı olarak kurtulan ve halen tedavisi süren işçilerimize rabbimden acil şifalar diliyorum. Devletimiz madenin eksi 300 ve eksi 350 kotlarında yaşanan patlamanın hemen ardından tüm kurumlarını seferber etmek suretiyle kaza mahallinde çalışmalara başlamıştır. bir yandan yaralı işçilerimiz ambulans helikopter ve uçak ambulanslarla çeşitli illerimizin sağlık kuruluşlarına nakledilmiştir. Patlama haberi aldığımız andan itibaren sürekli olarak İçişleri Bakanım ile irtibat halinde olduk. Gece boyunca telefon görüşmelerimizi sürdürdük” die başladı.

“Artık madenlerimizde hiçbir eksik, hiçbir gereksiz risk görmek istemiyoruz”
“Elbette bu patlamanın nasıl yaşandığı varsa sorumluların kimler olduğu yürütülen idari ve adli soruşturmayla ortaya çıkacaktır” diyen Erdoğan, “İnsan hayatının güvende olmadığı hiçbir faaliyet bizim için muteber değildir. Bu anlayışla maden ocaklarımızda hâlâ önemli sayıda ölümlü kazaların yaşanıyor olmasını tabii ki kabul edemeyiz. Artık madenlerimizde hiçbir eksik, hiçbir gereksiz risk görmek istemiyoruz. Gerek bakanım gerek sendika başkanım ve bu alandaki sendika kolunda faaliyet gösteren arkadaşlarımız şurada son bir ay içinde ocağa indiler, orada yerinde tetkiklerini yaptılar. Bizim şu anda mevcut bu tür ocaklarımız içerisinde Amasra Kömür İşletmeleri bizim şu anda en ileri imkanlara sahip olan ocak olmasına rağmen” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerinin devamında da, “Birileri bununla dalga geçebilir önemli değil ama biz kader planına inanmış insanlarız. Bunun ne dünü ne bugünü ne yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır. Bunu da bilmemiz lazım” sözlerini kaydetti.

Erdoğan, sözlerinin devamında, “Teknolojinin tüm kabiliyetlerini, işletmeciliğin tüm maharetlerini kullanarak maden kazalarını inşallah tarihe gömmer için elimizden gelen gayreti göstermenin inşallah çalışamları içerisindeyiz. Yerli ve milli imkanlarımızın da bize bu konuda da bize ihtiyacımız olan yapısal değişimi sağlamakta yeterli olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca maden işçilerinin ailelerine yapılacak destekleri açıkladı. “Bir karar daha aldık” diyen Erdoğan, “500 artı 500 olmak üzere devlet ve ilgili bakanlığımız, bunun yanında sendikamız 200, bunun yanında bir diğer bakanlığımız Çalışma Bakanlığımız 100, Aile Bakanlığımız da 50 bin olmak üzere ailelere bu desteğimizi vermiş olacağız. Devlet olarak yapmamız gereken desteği de Kabine toplantımızda belirleyip bunun adımını da atacağız” sözlerini kaydetti.

Paylaş