Bakan Uraloğlu: Olası bir depreme karşı İstanbul’daki 15 Temmuz Köprüsü’nün askı halatlarını yeniledik

Bakan Uraloğlu: Olası bir depreme karşı İstanbul’daki 15 Temmuz Köprüsü’nün askı halatlarını yeniledik

Bakan Uraloğlu: Olası bir depreme karşı İstanbul’daki 15 Temmuz Köprüsü’nün askı halatlarını yeniledikBakan Uraloğlu: Olası bir depreme karşı İstanbul’daki 15 Temmuz Köprüsü’nün askı halatlarını yeniledikÜlkenin 4 saatlik uçuş süresiyle, 43 trilyon 200 milyar dolar gayri safi milli hasılaya sahip ve 11 trilyon dolar ticaret hacmi olan 67 ülkenin merkezi konumunda olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, ülkenin üç kıtayı birbirine bağlayan jeopolitik konumuyla da Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinin ekonomik ve sosyal gelişimleri için çok önemli bir noktada bulunduğunu vurguladı. Uraloğlu, son yıllarda ülke içinde çok modlu ulaşım bağlantıları sağlamanın yanı sıra uluslararası koridorlar oluşturarak, kıtalar arasında kesintisiz ve kaliteli ulaşım altyapıları tesis ettiklerini anlattı.

“Devasa ve önemli projeleri hayata geçirdik”
Uraloğlu, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprüleri, Filyos Limanı, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde, Kuzey Marmara otoyolları gibi devasa ve önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydederek, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu projelerin yanı sıra yeni proje ve hedeflerimizi çağa uygun bir şekilde yenileyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çünkü, ulaşım ve iletişim stratejilerimizi küresel ve bölgesel şartlar ışığında yeniden tanımlamak ve bu stratejileri her daim güncel tutmak zorundayız. Bakanlık olarak değişimi yönlendirmek, onu toplumumuzun faydasına olacak şekilde kanalize etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bakın, bugün, dünya genelinde nüfusun yaklaşık yüzde 50’si kentsel alanlarda yaşamaktadır. 2050’de bu oranın yüzde 70’e varacağı öngörülüyor. Buna binaen de dünya ekonomisinin yüzde 90’dan fazlasının kentsel alanlarda üretileceği düşünülüyor.”

2020-2050 yıllarında ulaşıma yönelik talebin, yolcu sayısı-kilometre cinsinden iki katına çıkacağının öngörüldüğünün altını çizen Uraloğlu, 2020’de 12 milyar ton olan dünya ticaret hacminin 2030’da 25 milyar tona, 2050’de 95 milyar tona ve 2100’de ise 150 milyar tona çıkacağının tahmin edildiğini dile getirdi.

Uraloğlu, ülkedeki araç sahipliği sayısının 2050’de Avrupa ortalamasına yakın olan 1000 kişiye 500 araç oranına ulaşacağını ön gördüklerine işaret ederek, her 2 kişiden birinin araç sahibi olacağını kaydetti. Uraloğlu, “Bu durumda da ülkemizde şu anda yaklaşık 26,5 milyon olan araç sayısı 2050’li yıllarda 55 milyon civarında olacak. İşte biz de bu gerçekler ışığında çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz.” dedi.

Paylaş