Malatya’da 5.3 büyüklüğünde deprem

Malatya’da 5.3 büyüklüğünde deprem

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre Malatya’da saat 20.48’de, 5.3 büyüklüğünde ve yerin 7.0 kilometre derinliğinde deprem meydana geldi.

Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili AFAD’dan yapılan açıklamada, gelişmelerin takip edildiği belirtildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi.

CNN Türk’te Gece Görüşü programına bağlanan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “Bize intikal eden olumsuz bir şey olmadı. İnşallah bir şey çıkmaz diye düşünüyorum. Dün 4.3 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Bugün de 5.3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bizim hissettiğimiz daha büyüktü. Malatya milletvekilleriyle birlikte çalışıyoruz” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı: Bu defaki çok şiddetliydi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “Dün de oldu bu ara yine artçı sarsıntılar arttı. Bu defaki çok şiddetliydi. AFAD ve itfaiye ile görüştük. Herhangi bir olumsuz haber almadık. Bir yıkıntı ihbarı yok. Şu an için gözükmüyor. Tabi bir panik havasu hakim” diye konuştu.

Vali Yazıcı: Bir metruk bina yıkıldı, camdan atlayanlar oldu
Açıklama yapan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, “Ekiplerimiz saha taramalarınız gerçekleştiriyor. Şu ana kadar Battalgazi ilçesindeki 1 metruk binada yıkım oldu. Sokaktan geçen 1 çocuğun ayağı kırıldı ve hastaneye intikal ettirildi. Birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut. Ekiplerimiz, sahadaki tarama faaliyetlerini sürdürüyor” dedi.

Bakan Koca: UMKE timleri bölgede
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, depremin hissedildiği alandan ilgili birimlerimize olumsuz bildirim olmamıştır. UMKE Timleri bölgede tarama yapmak üzere görevlendirilmiş durumdadır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” diye bildirdi.

Kılıçdaroğlu’ndan açıklama
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız, herhangi olumsuz bir haberin olmaması ve aynı acıların bir daha yaşanmaması için” dedi.

Paylaş