Bakan Işıkhan: Türkiye’nin ekonomisi kırılgan bir ekonomi değildir

Bakan Işıkhan: Türkiye’nin ekonomisi kırılgan bir ekonomi değildir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Türkiye’nin ekonomisi kırılgan bir ekonomi değildir. Biz zorlu finans koşullarına ve ülkemizin içerisinden geçtiği en zor zamanlara rağmen büyüme oranlarını istikrarla yukarı taşıyan köklü bir ekonomiye sahibiz.” dedi.
Işıkhan, Ankara Sanayi Odası Meclisi ile 2. ve 3. OSB Müteşebbis Heyeti müşterek toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, küresel finans koşulları, üst üste atlattığı doğal afetler ve salgın dönemi nedeniyle son yıllarda zor bir süreçten geçtiğini belirtti.
“Buna rağmen yatırım, üretim, istihdam ve cari büyüme yoluyla gelecek adımlarımıza her zaman önem veriyoruz.” diyen Işıkhan, sanayi sektörünün, ekonominin belkemiğini oluşturduğunu, Türkiye’nin bu alanda büyük başarılara imza attığını, yoğun teknolojik ve uluslararası pazarda rekabet gücü yüksek ürünler üretme kabiliyetine sahip bir ülke haline geldiğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak, Türkiye’nin sanayi alanındaki büyümesini sürdürmek, işverenlerin ve işçilerin refahını artırmak için kararlı bir şekilde çalıştığını belirten Işıkhan, “Bakanlık görevini devraldıktan sonra işverenlerimizin ve sanayicilerimizin önündeki bürokratik engelleri azaltarak, sizlerin dünyayla rekabet edecek bir güce kavuşmasını sağlamak için çalışmalarımıza çok büyük bir hız verdik. İki önemli kurumumuz SGK ve İŞKUR aracılığıyla istihdam gücünüzü destekleyerek her zaman sizlerin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.
‘Bizler kurulduğu günden bu yana milletiyle birlikte yürüyen hükümetin temsilcileriyiz’
İş güvenliği, çalışma koşulları, dijital ve yeşil dönüşüm ile işçi hakları konularında daha da ileri gitmeyi hedeflediklerini vurgulayan Işıkhan, sadece ekonomik büyüme için değil, aynı zamanda insan odaklı büyüme için de çaba sarf ettiklerini belirtti.
Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Paylaş