Kremlin’den İsrail’in olası kara harekatına ilişkin uyarı: ‘Durum felaket’

Kremlin’den İsrail’in olası kara harekatına ilişkin uyarı: ‘Durum felaket’

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Gazze Şeridi’ndeki insani durumu ‘felaket’ olarak niteledi ve İsrail’in kara harekatına başlaması halinde bunun daha da kötüye gidebileceği uyarısında bulundu.
İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 20. günde devam ederken Kremlin’den Gazze’deki durum ışığında İsrail’in hazırlandığı kara harekatına ilişkin uyarı geldi.

Gazze Şeridi’nde insani felaket yaşandığını ve bölgeye insani yardım sunulması gerektiğini belirten Peskov, “İnsani yardım kamyonlarının Refah Sınır Kapısı’ndan geçmesine izin verilmiyor, sadece 20 kamyon alındı ve bu çok az. İnsanları tahliye etmiyorlar ve bu yüzden durum felaket. Kara harekatı başladığında ne hale geleceğini tahayyül etmek zor ancak durum daha da kötüleşebilir” dedi.
ABD’nin Ortadoğu’daki F-16 filolarına tepki
Bunun yanında Peskov, ABD’ye ait F-16 savaş uçağı filolarının Ortadoğu’ya intikalinin çok dikkatli izlenmesi gerektiğini söyledi.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar sürerken ABD’nin Ortadoğu’ya yeni bir F-16 filosu konuşlandırması, Kremlin’de tepkiyle karşılandı.
Ortadoğu’ya yapılan F-16 sevkiyatının tüm dikkatlerin o bölgeye yoğunlaştırılması için bir gerekçe sunduğunu belirten Peskov, Rusya’nın bölgedeki durumu titizlikle takip ettiğinin altını çizdi.

Kremlin Sözcüsü, F-16’ların Rusya’ya provokasyon amacıyla kullanılma olasılığının sorulması üzerineyse “Şimdiye dek bir şey olmadı, bu nedenle bir şey söyleyemem. Üstelik bu ordumuzu ilgilendiren bir konu” yanıtını verdi.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar alevlendikten sonra Ortadoğu’ya savaş uçakları ve uçak gemileri gibi önemli askeri teçhizat sevk eden ABD, bölgedeki kuvvetlerini yeni bir F-16 filosuyla takviye etmişti.

Paylaş