İsrail duyurdu: Tüm cephelerde bir sonraki aşamaya hazırız

İsrail duyurdu: Tüm cephelerde bir sonraki aşamaya hazırız

Gantz, Gazze’deki çatışmaları ele aldığı bir basın toplantısı düzenleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İsrail muhalefet lideri ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz açıklamasında, “Harekatın devamını ve ihtiyaç halinde tüm cephelerde bir aşama yukarı taşınmasına hazırlıklarımızı ilerletiyoruz. Sınırlardaki savunmayı güçlendiriyoruz” diyerek kara harekatının uzun vadeli bir serinin yalnızca bir aşaması olduğunu açıkladı.
Kararları geniş kapsamlı değerlendirmelere dayanarak aldıklarını ifade eden Gantz, Gazze’nin derinliklerindeki çatışmaların ihtiyaç halinde her zaman ve her yerde devam edeceğini vurguladı.
Rehinelerin iadesi hususunu hedeflerinin ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizen Gantz, Hizbullah’a da uyarıda bulundu.
İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Kuzey sınırında adeta bir kalkan olduğunu belirten eski Savunma Bakanı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
Tahliye edilmesi gerekenler tahliye edildi. Hizbullah’a ağır darbeler vuruluyor. Bu böyle devam edecek. Düşmanlarımızın kafasının karışmamasını öneririm. Gücümüz muazzam ve saldırmaya hazırız. Düşmanlarımızın geri çekilmesi akıllıca olacaktır.

Paylaş