Meteoroloji’den sağanak ve rüzgar alarmı: İl il uyardı, kuvvetli olacak

Meteoroloji’den sağanak ve rüzgar alarmı: İl il uyardı, kuvvetli olacak

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bu hafta boyunca da etkisini sürdürecek. Meteoroloji’nin son raporuna göre, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların, Rize ile Artvin’in kuzeyinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini duyurdu. Sıcaklığın mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji’nin 22 Ağustos’a ilişkin hava durumu raporuna göre, yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize ile Artvin’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Yağışların, Rize ile Artvin’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Rüzgarın, Marmara’da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların, günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
İllere göre hava durumu
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
EDİRNE °C, 38°C
Parçalı ve az bulutlu
İSTANBUL °C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu
KIRKLARELİ °C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu
SAKARYA °C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu
EGE
Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
A.KARAHİSAR °C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

Paylaş