Bakanlığın iftarında AKP propagandası: Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok da vardı!

Bakanlığın iftarında AKP propagandası: Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok da vardı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının iftarında Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı Turgut Altınok çıkıp bir konuşma yaptı. Programa katılacağı belirtilmeyen Altınok, yaptığı konuşmada Mansur Yavaş’ı eleştirdi. Bu durumdan rahatsız olan bazı sendikacılar da, salondan ayrıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önceki gün işçi, işveren ve memur konfederasyon ile sendikalarının yöneticilerine iftar yemeği verdi. Alınan bilgiye göre, İller Bankası’nın tesislerindeki iftara, Türk-İş, Hak-İş, TİSK, MemurSen, Türkiye Kamu-Sen’in de aralarında bulunduğu konfederasyon ve bağlı sendikalardan çok sayıda isim katıldı. İftara AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok da katıldı.

Bakanlık tarafından konfederasyon ve sendikalara gönderilen davette, Altınok’un iftara katılacağı belirtilmemişti. İftara katılan sendikacıların Altınok’un da iftara geleceği ve konuşma yapacağından haberleri yoktu. Altınok bakandan önce kürsüye çıktı ve bir konuşma yaptı. AKP’nin adayı Altınok konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirdi. Yavaş’ın hizmet yapmadığını, belediyeyi borçlu bıraktığını, beş yılın boşa geçirildiğini iddia etti. Altınok konuşmasının ardından da gitti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuşmasında Altınok’u övdü, seçimlerde destek istedi.

SALONDAN AYRILDILAR

İftara bir siyasi partinin belediye başkan adayının da katılması ve konuşma yaptırılması birçok sendikacıyı rahatsız etti. Çok sayıda sendikacı da Altınok konuşurken salondan ayrıldı. Az sayıda katılımcının Altınok’u alkışladığı öğrenildi.

Paylaş