Milli Savunma Bakanı Akar’dan ‘KAAN’a yönelik eleştirilere Ahmet Kaya’lı yanıt

Milli Savunma Bakanı Akar’dan ‘KAAN’a yönelik eleştirilere Ahmet Kaya’lı yanıt

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Muharip Uçağı KAAN’a karşı bazı kesimlerin söylemlerine tepki göstererek, “Büyük bir gurur tablosu olması gerekirken birileri çıktı, ‘Milli Muharip Uçağı bir savaş aygıtı’ gibi söylemlerde bulundu. Ahmet Kaya herhalde bugünleri, bu insanları düşünerek söyledi: Nereden baksan tutarsız” dedi.
AK Parti’den Kayseri milletvekili adayı gösterilen Akar, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin (ASKON) “İş Dünyası Buluşmaları”ndaki konuşmasında, savunma ve güvenlik konularına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı “İstikbalin Yüzyılı” töreninde Milli Muharip Uçağı KAAN ile Hürkuş’un tanıtımının yapıldığını hatırlatan Akar, şöyle konuştu:
“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes için büyük bir gurur tablosu olması gerekirken birileri çıktı, ‘Milli Muharip Uçağı bir savaş aygıtı, insanları öldürecek, insanlara karşı kullanılacak’ gibi söylemlerde bulundu. Bu açıklamaların ne çerçevesi ne önü ne arkası var. Gelişigüzel laflar. Bunu uzun uzun izah etmeye gerek yok. Ahmet Kaya herhalde bugünleri, bu insanları düşünerek söyledi: Nereden baksan tutarsız, nereden baksan ahmakça.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan – Sputnik Türkiye, 1920, 01.05.2023
POLİTİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçağın adının ‘KAAN’ olduğunu açıkladı
1 Mayıs, 16:02
Ahmet Kaya’nın ‘Başım Belada’ isimli şarkısının sözlerinde “Başım belada, adamın biri vurulmuş sokakta, cebinde adresim bulunmuş, başım belada, tabancamı unutmuşum helada. Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça” ifadeleri geçiyor.

Paylaş