Millet İttifakı İzmir mitinginde buluştu

Millet İttifakı İzmir mitinginde buluştu

Millet İttifakı liderleri İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingde buluştu. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mitingde birer konuşma yaptı.

Meydan, miting öncesi hınca hınç doldu.

Kürsüye ilk çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şöyle konuştu: Adalet olmadan devlet olmaz
“Önemli bir dönemden geçiyoruz. Seçimlere gidiyoruz. Ancak bu seçimler bugüne kadar yapılmış olan seçimlerden çok ama çok farklı bir seçim olacak. 20 yıldır iktidarda kalan, son 2 dönemdir Türkiye’yi tek başına yöneten arkadaşlar artık patinaj yapmaya başladılar, patinajın ötesinde geri gidiyorlar. Problemleri çözemiyorlar. Son zamanlarda taktik değiştirdiler, bir sürü yeni buluşu güya ‘ne kadar becerikliyiz’ diye anlatmaya çalışıyorlar.

Boşuna çaba sarf ediyorlar, milletimizin derdi belli. Adalet bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz husus. Adalet olmadan devlet olmaz. Ama yeter mi, o da yetmez. İnsanlar geçinebilecekleri gelire mutlaka kavuşmak mecburiyetindedir. Bu sadece yandaşlara bazı pozisyonları hibe ederek sağlanmaz. 85 milyonluk ülkemizde, 85 milyonun da hangi kanaatte, hangi düşüncede olursa olsun rahat geçinecek bir gelire ihtiyacı var. Bunu sağlamazsanız huzur olmaz”

Mansur Yavaş: Birleşe birleşe kazanacağız
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamalarda bulundu:

Yavaş’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Nefret dilini yok edeceğiz. Türkiye’yi normal siyasetle buluşturacağız. Yuh çekip nefesinizi dahi harcamayın. ‘Kaybedersek darbe olur’ diyorlar. Size kaybettirmek için buraya geldik. Bundan daha doğal ne var? Seçime girebilirsiniz ama kazanmak yasak! Demokrasi yerini bulacak, milletin iradesi sandığa yansıyacak, çıktığı şekilde kabul edeceksiniz. 25 yıllık rant imparatorluğunu bırakmak istemiyorlar! Anketleri gördükçe saçmalıyorlar.’

İmamoğlu: 15 Mayıs sabahı içinize çekiyorsunuz mis gibi demokrasi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Milletin evlatlarına güveniyoruz. İzmir’e güveniyoruz. Demokrasi aşığı milletimize güveniyoruz

Türkiye’nin sorunları çözülsün istiyoruz, mutfaktaki yangın sönsün istiyoruz. Paramız pul olmasın istiyoruz. Hep birlikte bunlar için çalışacağız

Oy patlaması bekliyoruz. 15 Mayıs sabahı içinize çekiyorsunuz mis gibi demokrasi, liyakat, kadınlara özgürlük, hak, hukuk, adalet…”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Bu seçimi işçiler, memurlar, gençler, çiftçimiz kazanacak
Babacan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“15 Mayıs sabahı nefes almamız kolaylaşacak. Bu seçimi işçiler, memurlar, gençler, çiftçimiz kazanacak

TOGG hayali olan gençler; Hayalinizdekilerin en iyisine layıksınız. İktidar ‘İşte ürettik’ diyor ama vatandaşlarımız uzaktan izliyor. Biz ne yapacağız? Gençler alıp binsin diye imkan yaratacağız.

13 Mayıs’ta Avrupalı gençler Eurovision şarkı yarışmasını konuşacak. Türkiye katılmıyor bile. 2003 yılında Sertab Erener ‘Everyway that I can’ diyerek bize büyük bir gurur yaşatmıştı. Birinci olmuştuk. Yine aynı gururu yaşayacağız

Madonna’yı, Metallica’yı, Rammstein’ı, Roger Waters’ı, Rihanna’yı, U2’yu ve çok sayıda müzisyeni kendi ülkemizde ağırladık. Yine dinleyeceğiz. ”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Milyonların hakkını yediniz
Uysal’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Neymiş 14 Mayıs seçimlerini kazanırsak darbeymiş. Anadolu’da güzel bir söz var: Takke düştü, kel göründü. Onlar demokrasiye ruhen de lafzen de hiçbir zaman inanmadılar. Adları ak olabilir ama alınlarının ak olmadığını gördük. Utanın, utanın! Seçim beyannamesi açıkladılar. Beceriksizliklerinin, başarısızlıklarının itirafnamesi

Adlarında ak olabilir ama alınlarının ak olmadığını gördük

Mülakatları kaldıracaklarmış. Milyonların hakkını yediniz, sanki bu 21 yılda kayırmacılığı bunlar icat etmedi vaatte bulunuyorlar. ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na ‘aptal olma’ diye mektuplar yazılamayacak
Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Sinan Ateş’in katillerini bulup adalet önüne çıkaracağız. Kimse hiçbir cinayetin üzerini örtemeyecek.

Milletimizi iki kader yolu bekliyor. Ya otoriter yolsuzluk düzeniyle kirlenmiş sistem devam edecek ya da Türkiye’yi birleştiren Millet İttifakı yeni bir ufuk çizecek.

Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na ‘aptal olma’ diye mektuplar yazılamayacak

Osman Öcalan’ı kim TRT’ye çıkarmışsa kim yol açmışsa hukuk önünde onlardan hesap soracağız”

Meral Akşener: Her aileden bir oy istiyorum
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gündoğdu Meydanı’nı dolduran kalabalığı eşi Tuncer Akşener’le birlikte selamladı. Akşener, selamlanın ardından sahneyi terk eden eşi için, “Herkes eşiyle çıkınca ben de kocamı getireyim dedim. İlk defa milli oldu. Utandı ve kaçtı” dedi. Akşener, mitingde şunları söyledi:

Burada bütün siyasi görüşten insanlar var. İYİ Partililer elbette hem Sayın Kılıçdaroğlu’na hem de Millet İttifakı logosunu içinde kendi logosuyla seçime giren İYİ Parti’ye oy verecekler. Ama ben, tüm İzmirlilerden, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninden, size saygım sonsuz ama her aileden bir oy istiyorum. Çünkü şu ana kadar en fazla eziyet gören benim. Bana söylenenler hiç kimseye söylenmedi. Bir anaya, bir babaanneye, bir eşe söylenmeyecek ne varsa söylendi. Ağzımda tekrarlayamıyorum, çünkü tüm kadınlara söylendi. Bize ‘sürtük’ dendi. Bana ‘fosforlu’ dendi. Gençlere ‘süfli’ dendi. Bana ‘kocasını aldattı’ dendi. Bu, benim için ölümdü.

Tüm İzmirlilerden her aileden bir oy istiyorum. Şu ana kadar en çok eziyet gören benim. Bize sürtük, bana “fosforlu” denildi, “kocasını aldattı” denildi. Bu mücadeleyi verebilmek için size ihtiyacım var

İşte şimdi sizden, hangi partiye oy verirseniz verin, her aileden bir oy istiyorum. Moralim için istiyorum, iradem için istiyorum. Ailem için istiyorum, torunum için istiyorum, tüm kadınlar için istiyorum. Çünkü bu kavgayı, bu mücadeleyi verebilmek için size ihtiyacım var. Biz, bunu birlikte başaracağız. Biliyorum ki İzmir, istibdada karşıdır. 13. Cumhurbaşkanı’mız Sayın Kılıçdaroğlu olacak. İnşallah biz de çok iyi bir oy alacağız, Millet İttifakı’nın logosuyla giren bir partisi olarak. Biz esas olarak ne yapıyoruz, biliyor musunuz? Hasan Tahsin’in yaptığı gibi, ilk kurşunu atan; kalbini, hayatını, her şeyini ortaya koyan Hasan Tahsin’in, Atatürk’ün evlatları olarak, ‘Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet’ diyoruz. Duy Recep Bey duy, emekliye sevk edildin.”

Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız; Bay Kemal’in sözünü veriyorum
Son olarak kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı:

“Ne olursa olsun bütün engelleri yıkacağım ve Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağım. Herkes için adalet olacak. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Oy versin vermesin kim haksızlığa uğradıysa Bay Kemal onun yanında olacak. Adalet yaşamımızın her yerinde olmalı. Bunu birlikte sağlayacağız.

Beşli çete telaş içinde ‘Ya Kılıçdaroğlu kazanırsa…’ Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem yedirtmem

Her kadının sosyal güvencesi olacak. Her kadın evladını okula gönderirken huzur içinde gönderecek.

5-6 yerden maaş alanları kapının önüne koyacağım…”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu İzmir’de CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Vekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Adayı Deniz Yücel, CHPli belediye başkanları ve partililer karşıladı.

Paylaş