Kılıçdaroğlu’ndan yeni video: Alevi

Kılıçdaroğlu’ndan yeni video: Alevi

21.30’da herkesi sosyal medyaya çağıran Kemal Kılıçdaroğlu gençlere seslendi.

“Ben Aleviyim. Hak-Muhammed-Ali inancıyla yetişmiş samimi bir Müslümanım. Allah’ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem, harama el uzatmam, Atatürk’ün armağan ettiği bu ülkede yoksul bir evde büyüdüm. Kimliklerimiz bizi biz yapan varlıklarımızdır. Onları seçemeyiz. Ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var: İyi bir insan olmayı, adil olmayı, dürüst olmayı, ahlaklı olmayı, vicdanlı olmayı, erdemli olmayı seçebiliriz. Daha iyi bir yaşamı ve özgür ve zengin bir ülkede yaşamayı seçebiliriz.

Sevgili genç arkadaşım ülke olarak önümüzde bir eşik var ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var. Tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından kurtaracaksın. Artık ayrışmaları konuşmayacağız, ortak hayallerimizi konuşacağız.

Bu değişim seferimize katılacak mısın? Alevi olmaz diyen bu sisteme, ahlaklı olan olur diyecek, dürüst olan olur diyecek misin? Son bir el verecek misin? Bu ayrıştırıcı sistemi kökünden yıkmaya hazır mısın? Gelin gençler, gelin bu eşiği hep birlikte aşalım. Böylesine hayati bir eşikte tek bir oyu bile ziyan etmeyeceğinize inanıyorum. Ve size yürekten güveniyorum. Gözlerinizden öpüyorum.”

Paylaş