Kılıçdaroğlu İstanbul’a doğru yola çıkıyor

Kılıçdaroğlu İstanbul’a doğru yola çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve hapis cezası istendiği dava sürerken; gazeteci Altan Sancar, Almanya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel bir uçakla İstanbul’a dönüyor.

Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre; 14-16 Aralık tarihlerinde çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya giden Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a dönmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarının aktardığına göre, tarifeli uçakla dönüşün zor olması nedeniyle özel bir uçak ayarlandı.

İsmail Saymaz: İmamoğlu ile telefonda 15 dakika görüştü
Kılıçdaroğlu’nun Berlin gezisini takip eden gazeteci İsmail Saymaz, katıldığı Halk TV canlı yayınında CHP liderinin programı hakkında yeni bilgiler paylaştı. Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bir ziyaret sonrası oteline döndüğünü, İmamoğlu ile 15 dakika görüşme yaptığını belirtti.

Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

“İmamoğlu, CHP liderine dava sürecine dair detayları anlattı. Olası sonuçları izah etti. Kılıçdaroğlu ve heyeti, Türkiye’ye dönüp dönmeme noktasında müzakereye geçti. Özel uçak hazırlandı. Kemal Bey’in dönüşü ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu döneceği anlamına gelmiyor, karar süreci olduğunu söyleyebilirim. Yanındaki heyetten kimi siyasetçilerin dönme yönünde görüş belirttiğini söyleyebilirim. Kendisinin her aşamada böyle bir karar verdiği anda Türkiye’ye dönmesi mümkün olacak. Ulaşım koşulları hazırlandı.

Kendisi bulunduğu otelde gazetecileri davet etti. Açıklamanın içeriğini bilmiyoruz ama dönüş ihtimali bunun içinde olabilir.”

Paylaş