Hanefi Avcı: HÜDA PAR’ı Hizbullah yönetiyor

Hanefi Avcı: HÜDA PAR’ı Hizbullah yönetiyor

Eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM) Daire Başkanı, İstihbarat Başkan Yardımcısı Hanefi Avcı, HÜDA PAR’la ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözcü’ye konuşan Avcı şunları kaydetti:
HÜDA PAR’ın ortaya koyduğu bütün veriler Hizbullah’ın da savunduğu veriler ve ideolojiler. HÜDA PAR, bütün toplantılarında, gösterilerinde, halka yaptığı seminerlerde geçmişte Hizbullah örgütünün yöneticisi olmuş, çatışmada öldürülmüş hepsiyle ilgili fotoğraflar gösteriyor, ‘Önderimiz, şehidimiz’ diye anıyor, orta yere koyuyor. Her yıl öldürüldükleri tarihte anmalar yapılıyor, gösteriler tertipleniyor, birçok şey yapıyor. Zaten adına bile bakarsanız Hizbullah manasını Arapçadan Türkçeye çevirirseniz ‘Allah’ın Partisi’, HÜDA PAR’ın da anlamı Allah’ın partisidir.

HÜDA PAR’a yakın bilinen iki kişi, PKK tarafından öldürüldü. Aynı gün 5 PKK’lı öldürüldü. Hemen cevap verildi. Yani şu var bir Hizbullah var illegal, yeraltı, gizli ve silahlı. Bir de HÜDA PAR var. Ama Hizbullah’ın yönetiminden birkaç insan HÜDA PAR’ı yönetiyor. Yani HÜDA PAR ve Hizbullah iki ayrı örgüt gibi ama biri legal devamı gibi. Asıl yöneten, asıl mekanizma Hizbullah. Yani Hizbullah hâlâ var ve yer altında sessiz. Silahlı, gerektiğinde ortaya çıkar. İstediğin zaman harekete geçebilecek. Şu anda silahlı ortam müsait değil. Ama legaldeki insanları yöneten de yönlendiren de o. Zaten eski Hizbullahçı, eskiden Hizbullah’tan yakalanmış, girmiş-çıkmış ve onun yakınlarından oluşuyor. Bu partinin sadece Güneydoğu ve doğuda varlığı var.

Paylaş