Haluk Bayraktar’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt: Dünyanın en büyük İHA ihracatçısıyız

Haluk Bayraktar’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt: Dünyanın en büyük İHA ihracatçısıyız

Baykar Teknoloji’nin CEO’su Haluk Bayraktar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İHA ve SİHA’lara yönelik rekabet vurgusuna yanıt verdi. Bayraktar, Türkiye’de İHA ve SİHA üretimi yapan 7 firmanın daha olduğunu ifade ederek, “Baykar, ABD, İsrail ve Çin firmalarını rekabette geride bıraktı, 30 ülkeye ihracat yaptı. Dünyanın en büyük İHA ihracatçısı oldu” dedi.
Kılıçdaroğlu katıldığı Babala TV’de gelen soru üzerine İHA ve SİHA’ları desteklediklerini açıklarken “Burada tek sorun rekabet ortamının yaratılması. Çünkü aynı İHA ve SİHA’ları üreten başka kamu kuruluşları da var. Engel çıkarmamak lazım. Güzel yapsınlar, rekabet olsun. Bunlara hiçbir engelimiz yok. Adı üstünde milli savunma” dedi.
Baykar’ın Kılıçdaroğlu’na cevaben Twitter’dan verdiği yanıt şöyle:
“Sn. Kılıçdaroğlu, Baykar’dan bahsederken ‘tek sorunumuz rekabet ortamının yaratılması’ demişsiniz. Sadece siz değil, son dönemde karşılaştığımız iftira ve karalamaları dile getirenler de bu temelsiz argümana sarıldılar. Daha önce size ve diğerlerine cevaben anlattıklarımızı tekrar tane tane izah edeceğim. Hatırlarsanız, Milli SİHA’lara jitem diyen, bize devlet şirketlerinden insan kaynağı çalma iftirası atan, belediyeden para aldığımız yalanını söyleyen vekillerinizi neden Diyarbakır’da, İzmir’de, Malatya’da listelerde yükselttiğiniz sorusunu cevaplamamıştınız. Sezgin Tanrıkulu’nun ismi verilince duymazdan gelmiştiniz. Rahmetli babamız bu iftiraları size yıllar önce mektupla ve telefonda şikâyet etmiş fakat o zaman da duyarsız kalmıştınız. Nihayet, başka bir iftirayı siz atınca, Babamız Özdemir Bey size dava açmış ve mahkeme sizi tazminata mahkum etmişti. Kazanılacak tutarın da şehit ailelerine bağışlanmasını vasiyet etmişti. Bu tutarsız halinizi bir kez daha milletimizin takdirine sunuyoruz.

Paylaş