CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar’dan ittifak çıkışı: İyi Parti’nin tabanı ittifaktan yana

CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar’dan ittifak çıkışı: İyi Parti’nin tabanı ittifaktan yana

“Hiçbiri biz ayrı seçime girelim diye bir şey söylemiyorlar”
İyi Parti’nin 81 ilde aday çıkarma kararı almasına karşın İstanbul ve Ankara’da iş birliği yapılıp yapılmayacağına yönelik tartışmalar sürerken CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İyi Parti tabanının ittifaktan yana olduğunu söyledi. Yaşar, değişim çağrılarına karşın partinin eski isimlerle yola devam ettiği eleştirilerine yönelik de “Aydan adam mı getireceğiz? Tabii ki değişim olacak ama onun yanında tecrübe de olacak” ifadesini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlerde tek başına hareket edeceklerini açıklamasına karşın, İstanbul ve Ankara’da iş birliği yapılıp yapılmayacağına yönelik tartışmalar sürüyor. İyi Parti bu iki ili de kapsayacak şekilde 81 ilde aday çıkarma hazırlıklarına hız verse de bir yandan da parti içerisinde bir grubun İstanbul ve Ankara’da iş birliği yapılması konusunda ısrarını sürdürdüğü biliniyor.

İş birliği ısrarını sürdüren isimlerden birisi olan İyi Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu’nun istifa etmesinin yankıları sürerken, Ankara’da CHP’den de dikkat çekici bir açıklama geldi.

“Hiçbiri biz ayrı seçime girelim diye bir şey söylemiyorlar”
Aralarında T24 muhabirinin de bulunduğu bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İyi Parti tabanının ittifaktan yana olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Bana gelen İyi Partililerin hiçbiri, ‘biz ayrı seçime girelim’ diye bir şey söylemiyorlar, başka illerden de gelenler var. Dostlarımız, arkadaşlarımız var. Hepsi ittifaktan yanalar. Ama ittifak, bu seçim sistemi ülkeyi bu hale soktu. Eskisi gibi bütün partile seçime kendisi girse, Cumhur İttifakı da aynı şekilde, bu daha demokratik.”

“Sandıktan çıkan iradeye herkes saygı göstermeli”
Kurultay öncesinde parti içerisinde yaşanan tartışmalarla ilgili soruları da yanıtlayan Yaşar, şöyle konuştu: “Cumhuriyet Halk Partisi ülkeyi kuran, demokrasiyi getiren bir partidir. Kurultayın barış ve sevgi içerisinde kardeşlik içerisinde, şölen şeklinde geçmesini diliyorum. Tabii ki eleştiriler yapılacaktır. Bu eleştirilerin de düzeyinin partiye güç katacak şekilde olması gerektiğine yürekten inanıyorum.Sandıktan çıkan iradeye de herkesin saygı göstermesi kurultaydan sonra da birliğin, beraberliğin, kardeşliğin devam ederek yerel seçimlere partinin hazırlanması gerektiğine inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi eğer zayıflarsa, gücünü kaybederse buradan Türk demokrasisi büyük bir yara alır. Totaliter rejimler daha güç kazanır. Onun için herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum.”

“Değişim istemek de, Genel Başkan kalsın demek de suç değil”
Yaşar, partide değişim isteyenlerin partiyi yıpratmakla, zaman zaman “hainlikle” suçlandığının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: “Ben de, kadrolarda değişim olması gerektiğini zaten söyledim. Hem değişim isteyenlerden, hem de genel merkezden karşılıklı eleştiriler var. Değişim istemek de suç değil, sayın genel başkanın görevde kalmasını istemek de suç değil. O zaman seçim yapmayalım, kurultayı niye yapıyoruz. Seçim oluyorsa herkes kendini tanıtacak, herkes kazanmak için uğraşacak. Önemli olan partiye zarar verecek davranışlardan, söylemlerden herkesin uzak durması gerekir, adaylar dahil.”

“Aydan adam mı getireceğiz, değişimin yanında tecrübe şart”
Yaşar, değişimciler arasında dördüncü, beşinci dönem milletvekillerinin bulunmasından dolayı getirilen eleştirilerle ilgili de şöyle konuştu: “Genel Başkanın yanında da, Özgür Bey’in yanında da eski arkadaşlar var. Bunlar partimizin yetiştirdiği kadrolar. Aydan adam mı getireceğiz? Tabii ki değişim olacak ama onun yanında tecrübe de olacak. Mesela ben başkanlığa gelmeden önce Yenimahalle’yi tanıyordum ama başka bir adayın gelmesi durumunda, ilçeyi tanıması için en az iki buçuk seneye ihtiyacı var. Onun için verimli olmak için tecrübeden yararlanmak lazım. Bir yandan da kendi koltuğunu düşünen, partinin politikalarıyla ters düşen o arkadaşları da kenara çekeceksin.”

“Biz önce özümüze dönelim”
Yaşar, partinin sağa açıldığı eleştirileri ilgili de yöneltilen soruları şöyle yanıtladı: “CHP’ye gönül vermiş bilim adamları, siyaset adamları, dış politika uzmanları, ekonomistler olmak üzere önemli kadroları var partinin. Yeter ki o kadrolara dönelim. İthallerle olmaz bu iş. Biz önce özümüze dönelim. Tabii ki AK Parti’den MHP’den alınır, partilerden alınır. Ama gelen adamın partinin yetkili kurullarına kendini kabul ettirmeden atanmasını eleştiriyor sokaktaki partililer Yani çalışsın, çabalasın, kendini kabul ettirsin. Örnek Abdüllatif Şener. Parti ne yapacak ona? Her türlü yetkiyi verdi. Sonra ben oy vermedim dedi. Halbuki partiye alan kim, sayın Genel Başkanımız. Sokaktaki sade partili bunların olmamasını istiyor. Yani alınsın ama çalışsın çabalasın, kendini kabul ettirsin. Ertesi gün parti meclisine, MYK’ya alma diyor.”

Paylaş