CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı: Asıl milli güvenlik sorunu olanlar teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz deyip saldırıya engel olamayanlardır

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı: Asıl milli güvenlik sorunu olanlar teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz deyip saldırıya engel olamayanlardır

CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanı, Ordu’da düzenlenen “Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması” sonrası ortak açıklama yayınladı. Açıklamada Mersin saldırısı üzerinden CHP’yi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin suçlanması kınanırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz’ ifadelerine değinerek saldırının engellenememesine dikkat çekildi. Ortak açıklamada, “Asıl milli güvenlik sorunu olanlar teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz deyip saldırıya engel olamayanlardır” denildi.

CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanı, Ordu’da düzenlenen “Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması” programında bir araya geldi, ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Boztepe’de bir otelde düzenlenen toplantının ardından belediye başkanları Altınordu ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kendileri için belirlenen noktalarda vatandaşlar ile bir araya geldi, esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Toplantının ardından belediye başkanları ortak açıklama yayınladı. Açıklamada iktidar tarafından engellenmelere maruz bırakıldığına yer verilirken, “uyduruk ve zorlama algı operasyonlarıyla, belediye başkanlarımıza kumpaslar kurulmaktadır” denildi.

Mersin’de yaşanan saldırıya ilişkin medya da çıkan söylentilere ise, “Atatürk’ün partisine terörle yan yana getirmeye çalışmak kimsenin haddi değildir. Terör örgütleriyle kol kola girenler FETÖ’yü besleyip büyütenler, PKK ile masaya oturanlar bu konuda bize ders veremez, veremeyecektir.” ifadelerine yer verildi.

Paylaş