BBP lideri Destici’den CHP Genel Başkanı Özel’e ziyaret

BBP lideri Destici’den CHP Genel Başkanı Özel’e ziyaret

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti. Destici’nin görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada ‘başıboş sokak hayvanları’ konusunun çözülmesi çağrısını yapması üzerine Özel ”Saldırganlığı önlenemeyen köpekler için Mecliste yapılacak bir düzenlemeyle fon kurulmalıdır. Okula giden çocuklar, yaşlılar, yoksullar açısından bir güvenlik sorunudur diğer yandan da bu hayvanların bir yaşam hakkı vardır. hayvanseverler vardır” dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti.

Mustafa Destici iki genel başkanın görüşme sonrası yapmış olduğu ortak açıklamada ‘Başıboş sokak hayvanları’ konusunu gündeme getirdi. Sokak köpekleri sorununun çözülmesi için tüm partilere ve yerel yönetimlere çağrıda bulundu.

”FON KURULMALIDIR”

Özel konuya ilişkin ” Saldırganlığı önlenemeyen köpekler için Mecliste yapılacak bir düzenlemeyle fon kurulmalıdır. Okula giden çocuklar, yaşlılar, yoksullar açısından bir güvenlik sorunudur diğer yandan da bu hayvanların bir yaşam hakkı vardır hayvanseverler vardır” açıklamasında bulundu.

“SOKAK KÖPEKLERİNİN UYUTULMASI TEKLİFİNİ DESTEKLİYORUZ”

Mustafa Destici, TBMM gündemine gelmesi beklenen hayvan haklarıyla ilgili kanun tasarısına ilişkin ise “Bu konuda çok netiz şu anda insan hayatına ciddi tehdit oluşturmaya başladı. Neticede biz BBP olarak bize teslime edilen belediyelerde bir ay içinde bu çalışmaları başlatacağımızı ve sokaklarımızı saldırgan ve hastalıklı olan sokak köpeklerinden temizleyeceğimizi ifade ettik. Belediyelerimiz bu çalışmalarını tamamladılar. Şu anda köpekler toplanıyor. Tedavi görecekler tedavi görecekleri yerlere, barınak imkanı olanlar barınaklara, hastalıklı ve terbiye edilemeyecek şekilde saldırgan olanların da uyutulması konusunda biz çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu konuda devletimizin yasa hazırlığı içinde olduğunu duymaktan da büyük bir memnuniyet duyduk. Bu yasa teklifini de desteklediğimizi ifade ediyorum. Şu ana kadar bildiğimiz haliyle bizim seçim öncesi söylediğimiz her şeyin o yasa içerisinde birebir olduğunu görüyoruz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

Paylaş