Bahçeli’den İsrail-Hamas açıklaması: İki devletli çözüm olmadan barış tam bir hayaldir

Bahçeli’den İsrail-Hamas açıklaması: İki devletli çözüm olmadan barış tam bir hayaldir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor:

“(İsrail – Hamas) İki devletli çözüm olmadan barış tam bir hayaldir. Çatışma ortamı kaygı vericidir. Savunmasız insanların hedef alınması kabul edilemez. Bir an önce arabulucuları devreye sokmak, uluslararası toplumun acil gündemi olmalıdır.

Ateşkes rejimi tesis edilmeli, taraflar sükûnet ve aklıselim bir çizgiye eşzamanlı olarak gelmelidir. Hükûmetin dengeli duruşu takdir edilesidir. Diploması kanallarının aktif hale getirilmesinde, Cumhurbaşkanımızın atacağı adımlar desteklenmelidir. BM acilen devreye girmelidir. Daha fazla can kaybının yaşanmaması hususunda uluslararası toplum duyarlı davranmalıdır.

Filistin-İsrail arasında çatışmaların bölgesel bir nitelik kazanmadan, küresel alana sıçrama ihtimalini hesaba katarak, taraflar arasında barış görüşmelerinin ortamı inşa edilmelidir.

ABD’nin, AB’nin ve bazı bölge ülkelerinin yaptığı gibi yangına körükle gitmek yerine, şiddeti yatıştıran bir girişim başlatılmalıdır.

Bağımsız, egemen, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin tanınması ertelenemez bir sorumluluktur.

Adalet tecelli etmeden, hak yerini bulmadan, mağduriyetler giderilmeden sıkılı yumruklar açılmayacak, akan kan durmayacaktır. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir.

ABD’nin Suriye’de ne işi var? ABD’nin SİHA’mızı düşürmesini kınıyorum.

Kılıçdaroğlu terörden rahatsızsa hodri meydan! Nerede durduklarını açıklasınlar. Kılıçdaroğlu’nun genen yılki gibi tezkereye hayır demesi halinde, vekil arkadaşlarıyla beraber bayrağa, vatana, ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamalı.

CHP Genel Başkanı’nın milli damarı çatlamış ve kurumuştur. Çıkar kavgalarından, şuur kaybına, siyasi komaya giren Kılıçdaroğlu’nun TBMM’yi karalama niyeti gayri millidir. Meclis’e gazi Meclis demiyorum demiş. Ne tuhaf bir akıl tutulması! TBMM gazi değildir diyen Kılıçdaroğlu’nun, Atatürk’ün gazilik unvanını da tartışmaya açması yakındır. Karın ağrısı Atatürk’tür ve miras bıraktığı kutlu eserleridir. Milli vicdana hareket etmesini beklemek kırık testiye su koymakla aynıdır. Kendisini kınıyor, aklını başına devşirmesini temenni ediyorum.

Paylaş