Bahçeli: Seçimler 18 Haziran’da yapılacaktır

Bahçeli: Seçimler 18 Haziran’da yapılacaktır

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara’da MHP Siyaset Okulu açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Bahçeli, muhalefeti hedef aldı ve “Haydi seçime gidiyoruz desek 6’lı masanın adayları yok. Adayların olmadığı yerde gürültünün manası yok. Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran tarihinde yapılacaktır. Erken seçim tartışması yanlıştır. Muhalefet seçim gününü sabırla beklesin” dedi.

Bahçeli devamında başörtüsü tartışmaları üzerine “Başörtüsü mevzusunu çözmüş olan Türkiye Cumhuriyeti’nde bu konunun sanki çözülmemiş gibi tekrar gündeme taşıması üzücü olmuştur. Bu tartışmayı tamamen sonlandırmak için yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu ortadadır. Hayırlı bir teşebbüs, destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle konuştu:

“YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYAÇ OLDUĞU KANAATİNDEYİZ”
“Daha önce başörtüsü konusunu çözmüş olan TBMM’de sanki konu çözülmemiş gibi olayın gündeme taşınmış olması ve taşımanın ötesinde bir tartışmaya sebep olması ülkemiz açısından çok üzücü olmuştur. Bu hak kullanılmaktadır. Bunun geriye dönüşü söz konusu olamaz. Bu tür tercihte bulunan her insanımıza da millet olarak saygı duymak mecburiyetindeyiz. Ama bu tartışmayı tamamen sonlandırmak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin istikrar ve kalıcı yönetim şeklini sağlamlaştırmak açısından yeni bir anayasaya ülkemizde ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Bu çalışmalar Cumhur İttifakı’nın oluşturan partiler arasında eskiden beri görüşülmektedir. Önümüzdeki dönem itibariyle de bu gerçekleştirilecektir.

Bugünkü TBMM’de Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin istişaresi sonucunda bir metin TBMM’ye anayasa değişikliği olarak sunulduğu vakit, MHP bunun gerçekleşmesi için elden gelen gayreti gösterecek. Bu gayretin çerçevesinde de Meclis’te oluşan tüm siyasi partilerin bu hayırlı teşebbüsü ortaya koymuş olan sayın Cumhurbaşkanımızı ve onun yönetimine de saygı duyarak destek vermelerini de talep etmekte olduğumuzu belirtiyoruz.

“SEÇİM 18 HAZİRAN 2023’TE YAPILACAK”
Başta Cumhur İttifakı’nı oluşturan ve ülke yönetiminde de etkin olan AK Parti ve diğer siyasi partiler ile beraber bir istişare yapılarak seçimlerin ne zaman yapılması gerektiğini dikkate alındığı takdirde sunulacak olan bir metin TBMM’de görüşülür ve bir karara bağlanır. Şu an için Türkiye’nin sorunlarının ve dış politikanın yoğunlaştığı bir ortamda seçimlerin erkene alma tartışması, siyaseten malzeme yapılmamalıdır. Daha kendilerinin aday belirlemede zorluk çektikleri bir ortamda altı masalı bir siyasi grubun erken seçim tartışmasını Türkiye’ye sunmuş olmaları çok yanlış bir davranıştır. Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır. Ama Türkiye şartlarında Meclis bir kararı verir, mevcut yönetim böyle bir düşünceyi siyasi partilerle paylaşırsa Türkiye’de bir sosyal kargaşa, anarşi, kaos yaratmak yerine, belli bir kararı alır ve uygular. Altılı masa, hadi diyelim ki, seçimlere yarın gireceğiz. Ama Cumhurbaşkanı adayları yok. Adayları olmayan bir yerde gürültünün manası yok. Seçim gününü sabırla beklesinler.”

Paylaş