Kılıçdaroğlu Berlin’den İstanbul’a döndü

Kılıçdaroğlu Berlin’den İstanbul’a döndü

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası almasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berlin’deki planını iptal etti, İstanbul’a geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve parti yöneticileri Kılıçdaroğlu’nu Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde karşıladı.

Kılıçdaroğlu’nun parti yöneticileriyle birlikte Saraçhane’ye geçti.

Ne olmuştu?
Kılıçdaroğlu’nun Berlin gezisini takip eden gazeteci İsmail Saymaz, “Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti özel uçakla İstanbul’a dönüyor” açıklamasını yaptı.

Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun programına ilişkin olarak Halk TV canlı yayınında İmamoğlu ile telefonda 15 dakika görüşme yaptığını belirtmişti.

Saymaz, şu ifadeleri kullanmıştı:

“İmamoğlu, CHP liderine dava sürecine dair detayları anlattı. Olası sonuçları izah etti. Kılıçdaroğlu ve heyeti, Türkiye’ye dönüp dönmeme noktasında müzakereye geçti. Özel uçak hazırlandı. Kemal Bey’in dönüşü ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu döneceği anlamına gelmiyor, karar süreci olduğunu söyleyebilirim. Yanındaki heyetten kimi siyasetçilerin dönme yönünde görüş belirttiğini söyleyebilirim. Kendisinin her aşamada böyle bir karar verdiği anda Türkiye’ye dönmesi mümkün olacak. Ulaşım koşulları hazırlandı.

Kendisi bulunduğu otelde gazetecileri davet etti. Açıklamanın içeriğini bilmiyoruz ama dönüş ihtimali bunun içinde olabilir.”

Paylaş