İmamoğlu: Gelmiş geçmiş en demokratik yönetim olduğumuzu iddia ediyoruz

İmamoğlu: Gelmiş geçmiş en demokratik yönetim olduğumuzu iddia ediyoruz

Ulaşım sektörü oda ve esnaf temsilcileri ile iftarda buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelmiş geçmiş en demokratik yönetim olduklarını söyledi.

İmamoğlu’nun iftar buluşmasından öne çıkanlar şöyle:

“İstanbul şehri, İslam aleminin gözbebeği. Belki de en büyük şehri ama bir yönüyle var ki, tarih içerisinde İstanbul şehri, dünyanın başkenti diye tariflenen en önemli kenti. Bu kadim kente İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek gibi bence çok manevi tarafı olan önemli bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğu yerine getirirken tıpkı bugün olduğu gibi tüm paydaşlarımızla bir araya gelmeye, onlarla konuşup, fikirlerini alıp, istek ve ihtiyaçlarına göre hareket etmeye, ortak akılla çalışmaya göreve başladığımız ilk andan itibaren azami dikkat gösteriyor ve bu demokratik ortamı yaratma hususunda gelmiş geçmiş en demokratik yönetim olduğumuzu iddia ediyoruz.

Bir kişinin isteği, keyfi doğrultusunda değil, tüm paydaşların ihtiyaçları doğrultusunda karar alıyoruz. Öncelikle 16 milyon insanımız, elbette ki devletimizin kurumları, kurallarıyla beraber yönetilen devletimiz kurumları, elbette ki o işin temsilcisi olan odalar, meslek odaları hep birlikte konuşuyor, düşünüyor ve demokrasinin gereğini yerine getiriyoruz.

Demokrasi, yerelden başlar. Çok yakında umut ediyoruz ki ve buna yürekten inanıyoruz ve de kararlı olduğumuzu ilan ediyoruz ki, bu demokratik, katılımcı, şeffaf yaklaşım, saygıdeğer 13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde tüm Türkiye’de, her konuda hâkim olacak. O zaman göreceksiniz, bu ülkede her şey çok daha güzel, huzurlu ve doğru kararların verildiği, her kesimi mutlu eden ve işlevselliği yüksek kararların alındığı ahlâklı, erdemli, adaletli bir dönemi ülkemizde var edeceğiz.”

Paylaş