Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4, Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde iki deprem oldu

Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4, Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde iki deprem oldu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4, saat 20.07’de de merkez üssü Samandağ’da 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıkladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bazı binaların yıkıldığını ve enkaz altında kalanların olduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay saat 21.52’de yaptığı açıklamada 8 yaralının olduğunu belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 23.00’te yaptığı açıklamada, 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu.

5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi
Bu depremin ardından saat 20.07’de Hatay’ın Samandağ ilçesinde de deprem meydana geldi.

5,8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

AFAD depremlerin ardından verilen “sahil şeridinden uzak durun” uyarısını kaldırdı
AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Hatay’da meydana gelen depremlerin ardından ilgili ekiplerin teyakkuz halinde olduğu ve gelen ihbarlara hızla müdahale edildiği belirtildi.

Saha tarama çalışmalarının devam ettiği aktarılan paylaşımda, “Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir.” uyarısı yapıldı.

Daha sonra uyarının depremlerin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısıyla tedbir amaçlı verildiği ve değerlendirmeler sonucunda kaldırıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Soylu: Hatay merkezli depremde 3 kişi hayatını kaybetti, 213 kişi yaralandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay merkezli depremde şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 213 kişinin hastanelere sevk edildiğini, 3 enkazda arama kurtarma çalışması yapıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Hatay’daki depremlerin ardından yaklaşık 20 artçı sarsıntı yaşandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde bağımsız bir deprem meydana geldiğini, sonrasında yaklaşık 20 artçı deprem yaşandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, Hatay’daki depremlerin ardından hastanelere şu ana kadar 8 yaralının getirildiğini açıkladı.

Oktay, “(Hatay’daki depremler) Karaçay Barajı ile ilgili bir söylenti yayıldı. Henüz teyit edilen bir risk olmadığını gördük.” dedi.

Deprem bölgesindeki vatandaşlara seslenen Oktay, “Gerek eşya almak gerek herhangi bir şeyi kontrol için hasarlı binalarına girmemeleri hususunda rica ediyoruz.” diye konuştu.

Hatay Valisi Doğan: Bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz
Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine, “Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor.” dedi.

Adana Valisi Elban, kentte yıkılan bina olmadığını bildirdi
Adana Valisi Süleyman Elban, AA muhabirine, depremler nedeniyle kentte olumsuz gelişme yaşanmadığını belirtti.

Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı’nda iki binanın yıkıldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyleyen Elban, gerekli kontrollerin yapılmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesindeki bazı hasta ve refakatçilerinin, depremin ardından sedyelerle hastane bahçesine çıktıkları görüldü.

Gaziantep Valisi Gül: Metruk bir binada kısmi çökme olup herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır
Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay merkezli depremlerin Gaziantep’te de hissedildiğini belirtti.

Depremle ilgili ihbarların değerlendirildiğini aktaran Gül, “An itibarıyla bir metruk binada kısmi çökme olup herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Lütfen ağır hasarlı binalardan uzak durunuz. Geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Valisi Ayhan: İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay’da meydana gelen depremlerin kentte de hissedildiğini belirtti.

Konuyla ilgili ihbarların değerlendirildiğini kaydeden Ayhan, “Yaşanan bu depremde ilimizde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Riskli binalardan mutlaka uzak duralım. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş: Bazı binalar yıkıldı, enkaz altında kalanlar var
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, NTV’ye bağlanarak son depremlerin ardından bazı binaların yıkıldığını enkaz altında kalanlar olduğunu duyurdu. Savaş, ilk depremlerin ardından sokakta yaşayan vatandaşların üşüdükleri için binalara yeniden girebildiğini ifade etti.

Haluk Levent: Şu ana kadar bana gelen haber 5 hasarlı bina yıkıldığı yönünde

Haluk Levent, depremlerin ardından sadece Samandağ’da 5 hasarlı binanın yıkıldığını aktardı.

Haluk Levent, 1 kişinin sağ çıkarıldığını açıkladı: Enkaz altından sesler gelmeye devam ediyor
Haluk Levent, Şehit Murat Nuraydın caddesinde yıkılan bina olduğunu ve AFAD ekibinin çalışmasının devam ettiğini söyledi. Savaş Cünedioğlu adlı bir kişinin sağ çıkarıldığını da açıklayan Levent, “Enkaz altından sesler gelmeye devam ediyor” diye yazdı.

Depremler Suriye’de ve Orta Doğu’da birçok ülkede hissedildi
Hatay’da meydana gelen depremler Suriye’nin çeşitli bölgelerinde de hissedildi.

Sahadaki AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, Suriye’de, Hatay merkezli depremlerin ardından halk sokaklara döküldü.

Depremler, İdlib, Halep, Hama, Afrin, Azez, Cerablus, Bab ve Tel Abyad yerleşimleri başta olmak üzere ülke genelinde hissedildi.

Bazı binaların yıkıldığı ifade edildi.

Deprem Lübnan’da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti.

Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır’da da hissedildi.

Paylaş