Bakan Selçuk: Sağlık açısından sorun yaşanmazsa, biz 1 Haziran’da okulları açmaya hazırız

Bakan Selçuk: Sağlık açısından sorun yaşanmazsa, biz 1 Haziran’da okulları açmaya hazırız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, A Haber’de canlı yayında açıklamalarda bulundu. Çocukların sınavlara kendi okullarında gireceğini hatırlatan Bakan Selçuk, “Bu sene fotoğraf şartını da kaldırdık. Sınav iki oturum. Her zaman böyle yapılıyordu” dedi. Sınav esnasında sınıflarda dezenfektan malzemelerinin olacağını söyleyen Selçuk, “Rehber öğretmenlerimiz çok daha aktif şekilde rol alacak. Planlamaları yaptık, bunları Bilim Kurulu ile de konuşacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, okulların 1 Haziran’da açılacağı iddialarına da yanıt verdi ve “MEB olarak okullar 1 haziran’da açılacak diye bir ifade kullanmadık. Bizim böyle bir ifademiz yok. 1 Haziran’da açıldığında ne şekilde bir planlamamız var gibi senaryoları sıralarken bunun içinde 1 Haziran da vardı” dedi. Bakan Selçuk, sağlık konusunda sıkıntı yaşanmaması halinde 1 Haziran’da okulların açılmasına hazır olunduğunu belirtti.

Ertelenmesinin ardından yeniden tarihi değiştirilen YKS’ye ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, “Konular yarı yarıya azaldı. Birinci dönemden sorumlular. Soru çözümlerine bakabilirler, derslerini izleyebilirler. İlk dönemin konularını gözden geçirmelerinde fayda var. Konuları pekiştirmek için fırsatları var. 12’ler ve 8’ler, ikinci dönem evde çalışalım, yolda vakit kaybetmeyelim, devam zorunluluğu olmasın istiyorlardı. Bu talep oluşmuş oldu. Biz çocuklarımızın yanındayız, destek sağladığımızı bilmelerini isterim” sözlerini kaydetti.

Bakan Selçuk’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-(Nasıl bir sınav öngörülüyor?) LGS konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalardan sonra biz zaten teknik açıklamaları yapıp bir video yayınladık. LGS kaç yıldır yapılıyor dediğinizde aslında hep çocuklar belli okullarda sınavlara giriyordu ama bu kez farklı bir durum var. Çocuklar kendi okullarında sınava girecekler. Mevcut tedirginliği daha da arttırmamak için kendi okullarında sınava girecekler. Hemen arkasından da sınava giriş belgeleri hakkındaki belgelerin hepsini e-okul üzerinden alacaklar ve hiçbir şekilde bir yere gidip belge almayacaklar.

Paylaş