10 Ekim Ankara Katliamı anmasına polis müdahalesi

10 Ekim Ankara Katliamı anmasına polis müdahalesi

Ankara’da polis, 10 Ekim 2015’teki gar katliamında hayatını kaybedenler için Ankara Garı’nda düzenlenen anma etkinliğine katılmak isteyenlere müdahalede bulundu. En az 22 kişi gözaltına alındı.

Sadece saldırıda ölenlerin ailelerinden oluşan bir heyetin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve bazı milletvekillerinin Ankara Garı’na doğru geçmesine izin veren polis, etkinliğe katılmak için bir araya gelen diğer gruplara Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde müdahalede bulundu.

DW Türkçe’ye konuşan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Polis herkese saldırdı. İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği ile temas kurduk. İçlerinde gazeteciler de var. 60’a yakın kişi gözaltına alınmış. GBT sorgulamasından sonra serbest bırakılacaklarmış” dedi. “Polis; katliamda eşini, çocuğunu kaybetmiş insanların meydanda anma toplantısına katılmaması, gazetecilerin olayı izlememesi için elinden geleni yaptı” ifadesini kullanan Kaya, “Acılı insanların, acılarını dindirmek için burda, Demokrasi Meydanı’nda iki damla gözyaşı dökmelerine bile izin verilmedi. Başkentte, devlete hiç yakışmayan bir tutum sergilendi. Bunu kabul etmek mümkün değil. Buraya Demokrasi Meydanı adı boşuna verilmedi” diye ekledi.

Paylaş