Zaharova: Gazze’de ölen binlerce çocuk bile Batı’yı harekete geçirmiyor

Zaharova: Gazze’de ölen binlerce çocuk bile Batı’yı harekete geçirmiyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Gazze’de 2 bin 300’den fazla çocuğun yaşamını yitirmesine rağmen, bazı Batılı güçler nedeniyle Filistin-İsrail gerilimini yatıştırmaya yönelik BM Güvenlik Konseyi kararı geliştirilemediğine dikkat çekti.
Sputnik radyosuna konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Gazze’den gelen ölüm haberlerine rağmen Batı’daki bazı siyasi güçlerin olup biteni anlayamadığını vurgularken, “Sınırlı sayıdaki siyasi güçler, Gazze Şeridi’nde binlerce çocuğun ölümünden sonra bile ateşkes ve bölgedeki durumun yatıştırılmasına yönelik müşterek bir BM Güvenlik Konseyi kararı geliştiremiyor” diye konuştu.
UNICEF verilerine göre, çatışmaların tırmanmaya başladığı günden bu yana Gazze Şeridi’nde 2 bin 300’den fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini aktaran Dışişleri Sözcüsü, bu konuda acilen harekete geçip BM Güvenlik Konseyi kararının kabul edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bu, mevcut durumda en bariz ve oldukça basit olanıdır. Basitçe bir açıklama, bir karar, ortak bir ateşkes çağrısı içeren bir belge geliştirmek, durumu sakinleştirmek…Ancak bu rakamlar bile bazı siyasi güçleri harekete geçiremiyor, Batı’nın aklını başına getiremiyor ve olup biteni anlamasını sağlayamıyor” ifadelerini kullandı.
UNICEF’in verilerine göre, 18 gündür bombalanan Gazze Şeridi’nde şu ana kadar 2 bin 300’den fazla çocuk yaşamını yitirirken, 5 bin 300’den fazla çocuk da yaralandı.
Gazze Şeridi’nde devam eden bombardıman sonucu her gün 400’den fazla çocuğun öldürüldüğü veya yaralandığı da vurgulandı.

Paylaş