Wagner lideri Yevgeni Prigojin’in yolcu listesinde olduğu uçak düştü

Wagner lideri Yevgeni Prigojin’in yolcu listesinde olduğu uçak düştü

Rus sivil havacılık yetkilileri, Moskova’ya karşı ayaklandıktan sonra Kremlin’le arası açılan Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’in içinde bulunduğu belirtilen uçağın düştüğünü açıkladı. Uçaktaki 10 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Wagner PMC’ye bağlı Telegram kanalı Gri Bölge, Prigojin’in düşen uçakta hayatını kaybettiğini yazdı.

Baza’nın haberine göre Wagner Grubu’na ait RA-02795 kuyruk numaralı Embraer ERJ 135 uçağı Tver bölgesinde düştü. Uçak, başkent Moskova’dan St. Petersburg’a uçuyordu.

Rus devlet haber ajansı TASS’ın Telegram kanalında verilen habere göre Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, yolcu listesinde Wagner’in kurucusu ve lideri olan, bir zamanlar Putin’e yakınlığı sebebiyle “Kremlin’in Şefi” olarak da bilinen Prigojin’in de bulunduğunu bildirdi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve Tver Valisi Igor Rudenya’nın durumla bizzat ilgilendiği ifade edildi.

Wagner PMC’ye bağlı Telegram kanalı Gri Bölge, uçağın Bologovski bölgesindeki hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu iddia etti. Gri Bölge’nin paylaştığı mesajda “Videolardan birinde füze izler bulunuyor ve doğrudan görgü tanıkları bunu doğruluyor” denildi.

Uçağın düşmesinden kısa süre sonra Prigojin’le bağlantılı ikinci bir uçak, Saint Petersburg’a doğru yol alırken Moskova’ya döndü

Uçaktaki 10 kişi de hayatını kaybetti
Interfax haber ajansının aktardığına göre Acil Durumlar Bakanlığı, uçaktaki 7 yolcu ve 3 mürettebat üyesinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

TASS, şu ana kadar 4 cesede ulaşılabildiğini bildirdi.

İddialara göre uçakta Wagner’in kuruluşundan bu yana Prigojin’in yanında olan ve medyada “sağ kolu” olarak nitelendirilen Dmitri Utkin de bulunuyordu.

Gri Bölge: Prigojin öldü
Wagner ile bağlantılı Gri Bölge Telegram kanalı, Prigojin’in öldüğünü belirtti. Kanaldan şu paylaşım yapıldı:

“Wagner grubunun lideri, Rusya’nın kahramanı, anavatanın gerçek vatanseveri Yevgeni Viktoroviç Prigojin, Rusya’ya ihanet edenlerin yaptıkları sonucunda öldü. Ama cehennemde bile en iyisi olacak. Rusya için zafer!”

Paylaş