Rusya’da okula saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya’da okula saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya’ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti’nin başkenti İjevsk’te bir okula silahlı saldırı düzenlendi. Bölgeden gelen ilk haberlere göre; saldırıda 13 kişi yaşamını yitirirken 21 kişi yaralandı. Yetkililer can kaybının artmasından endişe duyuyor.

Rusya’ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti’nde bir okulda silahlı saldırı gerçekleşti.

Başkent İjevsk’te bulunan 88 No’lu okula ateş açılması sonucu 9 kişi hayatını kaybederken 20 kişi de yaralandı.

Tass’ın haberine göre, Udmurtiya İçişleri Bakanılığı, “6’sı yetişkin 7’si çocuk olmak üzere 13 kişi öldürüldü ve 21 kişinin yaralandı” açıklamasında bulundu.

Bakanlık, “Saldırgan bir güvenlik görevlisini öldürdükten sonra intihar etti. Saldırgan, Nazi sembolü bulunan siyah bir tişört giyiyordu” dedi.

Olayla ilgili araştırmayı gerçekleştiren Soruşturma Komitesi, saldırganın bu okuldan mezun olan İjevsk doğumlu 34 yaşındaki Artem Kazantsev olduğunu açıkladı.

Komite, saldırganın Nazi ideolojisine bağlı olup olmadığını araştırdıklarını söyledi.

KREMLİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya’ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti’nin başkenti İjevsk kentinde 13 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısı hakkında açıklama yaptı.

Dmitri Peskov, saldırının Neo-Nazi bir örgüte üye olan kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Görünüşe göre Neo-Nazi bir örgüte bağlı olan şahıs tarafından işlenen insanlık dışı bir terör saldırısı. Putin, hayatını kaybedenler için derin üzüntü duyuyor. Bölge başkanına ve eğitim bakanına gerekli talimatlar verildi. Doktorlar, psikologlar ve Acil Durumlar Bakanlığı görevlileri bölgeye yönlendirildi. Maalesef dünyanın başka ülkelerinde de bu tür trajedilerin yaşandığını biliyoruz. Ancak bu bizim için bahane olamaz. Gerekli önlemleri alacağız” diye konuştu.

Paylaş