Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 asker şehit oldu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu 5 askerin şehit olduğunu bildirdi.
akanlıktan yapılan açıklamada, taciz ateşinde, Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ve Uzman Çavuş Kemal Özek’in şehit düştüğü, 3 askerin yaralandığı belirtildi.

pic.twitter.com/2AVAOF2DUl

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 9, 2023
Yaralanan askerlerin derhal hastaneye sevk edildiği aktarılan açıklamada, bölgedeki operasyonların devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, taciz ateşinde yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ ve Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale’nin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü belirtildi.

Bölgede operasyonların devam ettiği bildirilen açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan ve tedavisi devam eden kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Şehit Altınbaş’ın Elazığ’daki ailesine acı haber verildi
Şehit Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş’ın (27) Elazığ’daki ailesine acı haber ulaştı.

Paylaş