Pakistan’da İmran Han’ın ekibinden olan eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi de gözaltına alındı

Pakistan’da İmran Han’ın ekibinden olan eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi de gözaltına alındı

Pakistan’ın eski başbakanı ve en popüler muhalefet lideri İmran Han birbiri ardında gözaltı kararlarıyla esir alınırken, partisinin önde gelen isimlerine yönelik de ‘yakalama’ furyası başlatıldı.
Pakistan’ın Rusya ile ilişkilerini geliştirmesini müteakip meclisteki ABD yanlısı, liderleri yolsuzlukla meşhur koalisyon tarafından başbakanlıktan düşürülen İmran Han’ın hakkında 90’dan fazla davada birbiri ardına gözaltı kararları çıkarken, anamuhalefetteki Pakistan Adalet Hareketi’nin (PTI) önemli isimleri de hedefte.
PTI liderlerinin birbiri ardına ‘yakalandığı’ haberlerine, partinin İmran Han’dan sonra 2 numarası olan eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi de eklendi.
Önce eski planlama ve kalkınma bakanı olan PTI Genel Sekreteri Asad Umar’ın, ardından PTI Genel Başkan Yardımcısı Kureyşi’nin başkent İslamabad’ın hükümet, meclis, yargı binalarının bulunduğu kırmızı bölgesinde gözaltına alındığı belirtildi.
Pakistanlı bazı gazetecilere göre İmran Han’ın özel danışmanlarından Usman Dar, PTI’ın kurucularından olan eski Pencap Valisi Ömer Sarfraz Çima, denizcilik bakanlığı yapmış PTI’nın yerel liderlerinden Ali Haydar Zaidi de gözaltına alınanlar arasında.
‘İmran Han’ın hayatının tehlikede olduğu’ uyarısı
Kureyşi, ‘yakalanması’ öncesi paylaştığı videoda, ‘yasadışı şekilde kaçırılan İmran Han’ın kendisini tehdit edenlerin nezaretinde tutulduğunu, dolayısıyla hayatının ciddi tehlikede bulunduğunu’ söyledi. Kureyşi, “İkinci olarak, düne kadar ordu çok meşguldü ve seçimler için müsait değildi, ancak ne oldu da bugün ordu Pencap ve Hayber-Pahtunhva’da konuşlandırıldı? Millet aptal değil” diye ekledi.

Paylaş