Medvedev: Batı, Ukrayna’yı kullandıktan sonra hurdaya çıkaracak

Medvedev: Batı, Ukrayna’yı kullandıktan sonra hurdaya çıkaracak

Medvedev: Batı, Ukrayna’yı kullandıktan sonra hurdaya çıkaracak
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Batı’nın Ukrayna’yı kullandıktan sonra hurdaya çıkaracağını ifade etti.
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitriy Medvedev, Natsionalnaya Oborona dergisi için kaleme aldığı makalede, Batı’nın Rusya’yı zayıflatma umuduyla Ukrayna’nın acısını yapay olarak uzattığını ve daha sonra bu ülkeyi hurdaya çıkaracağını belirtti.
Ukrayna’daki ‘milliyetçi cuntanın’ Batı silahları sayesinde ayakta kaldığına vurgu yapan Medvedev, “Ancak Batı, en önemli jeopolitik hasmı olan Rusya’yı yıpratma ve zayıflatma umuduyla, Ukrayna’nın acısını yapay olarak uzatıyor. Daha sonra kullanılmış malzeme olarak hurdaya çıkaracak. Batı, ‘en sevdiklerine’ bile her zaman bunu yaptı. Kiev yönetimi bunu henüz tam olarak anlamamış gibi görünüyor. Ama onlardan başka ne beklenebilir ki, akıl hiçbir zaman güçlü noktaları olmadı” ifadelerini kullandı.
Rus savunma sanayisi her türlü saldırganlığı püskürtecek kabiliyete sahip
Medvedev: Rus savunma sanayisinin her türlü saldırganlığı püskürtebilecek üretim kapasitesine sahip olduğunu, silah üretimini artırdığını ve çatışmalarda ele geçirilen düşman silahlarını iyi incelediğini vurguladı.
Medvedev, “Askeri-sanayi kompleksimiz, her türlü saldırıyı püskürtmek ve bastırmak için gereken her şeyi üretebilecek imkanlara sahip. Rusya ve müttefiklerinin güvenliği ve egemenliğine yönelik tüm riskleri önleyebilecek durumda” değerlendirmesinde bulundu.
Medvedev, savunma sanayi işletmelerinin devlet siparişlerini sorunsuz olarak yerine getirdiğini belirterek, “Ülkemizin savunma sanayisi şu anda düşmanlarımıza büyük ölçekli Batı silahları tedarikinin çatışma hattında avantaj sağlayamayacağı şekilde çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Paylaş