Sedat Peker’den saldırıya ilişkin ilk yorum: Saldırı olacağını biliyordum

Sedat Peker’den saldırıya ilişkin ilk yorum: Saldırı olacağını biliyordum

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evine silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından Peker’den ilk yorum geldi. Peker, “Saldırı olacağını biliyordum, hatta suikastı koordine edecek isimleri de biliyorum” dedi.

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’da bulunan ve ‘tek mal varlığım’ dediği evinin Milli Parklar ve Bahçeler’e devredildiğini gazetemiz gündeme getirmişti.

BİR KİŞİ AĞIR YARALANDI

Peker’in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan evinin önüne bu sabah saat 09:30’da iki araç geldi. Bir araç uzakta beklerken, yakına gelen aracın camı açıldı. Eve Sedat Peker’in bilgisi dahilinde geldiğini söyleyen kişi görevlilerin kendisine yaklaşması üzerine arabanın içinden ateş etti. Evdeki görevli Yılmaz Günay’a 3 kurşun isabet etti. Günay, ağır yaralı olarak Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Evde, Peker’in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3’er kişilik vardiyalarla çalıştıkları öğrenildi.

PEKER: SALDIRI OLACAĞINI BİLİYORDUM

Peker saldırıya ilişkin yakın çevresine, “Saldırı olacağını biliyordum, hatta suikastı koordine edecek isimleri de biliyorum” dedi.

Halk.tv.com.tr’de yer alan habere göre, Peker’in yakın çevresi saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Sedat Peker gayet iyi. Olayla ilgili tek yaptığı yorum, ‘Aptal düşmanlar maalesef insanın zekasını köreltiyor.’ Peker’in bu konularla ilgili daha önceden bilgisi vardı. Hatta Dubai’ye yollanan kişilere (suikast timi) başka isimlere pasaport çıkarıldı. Kişilerin isimleri başka fakat sahte isimlere gerçek pasaport çıkarıldı. Bu kişilerin görevi suikasti yapmak değil suikastle ilgili grupları koordine etmek. Sahte isimle çıkarılan pasaportların gerçek sahiplerinin bilgisi de Sedat Peker’de.

‘Türkiye’deki yakınlarının hepsini öldüreceğiz’ tarzında ki bu eylemlerin olacağı da Sedat Peker tarafından biliniyordu. Hatta bunu yakın arkadaşlarıyla da paylaştı. Türkiye içerisindeki bu organizasyonda yer alan isimler de kendisinde.

Buradan anlıyoruz ki; hükümeti sarsan bu suç dosyalarını ifşa ederken güvenlikle ilgili de bilgi sahibi. Hesaplarını ona göre yapıyor”

Öte yandan Peker’in, yakınlarına, “Vallahi çok eğleneceğiz. Ama zamanını ben belirleyeceğim” dediği öğrenildi.

SOYKAN SALDIRININ AYRINTILARINI PAYLAŞTI

Gazeteci, Timur Soykan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırıya ilişkin ayrıntıları anlattı.

Saldırganların 2 kişi olduğunu ifade eden Soykan şu ifadeleri kullandı:

“Sedat Peker’in evine saldırıyla ilgili son bilgiler: Saldırganlar 2 kişi. Beyaz Renault marka araç ile eve geliyorlar. Biri araçtan iniyor. Evde sadece güvenlik görevlisi Yılmaz Günay var ve güvenlik kulübesinde oturuyor. Saldırgan kulübeye giriyor 7-8 el ateş ediyor. Yılmaz Güney iki mermi bacaktan ve bir mermi ile karından vuruluyor. Güvenlik kulübesi bahçenin içinde saldırgan oraya kadar gelmiş. Plaka tespit edilmiş ama gözaltı yok. Plaka sahte olabilir”

Paylaş