Kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan yine sabır istedi: ‘Önümüzdeki fırsatlar ödediğimiz bedellerden fazla’

Kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan yine sabır istedi: ‘Önümüzdeki fırsatlar ödediğimiz bedellerden fazla’

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşa enerji kaynaklarında tasarruf yapılmasını söyleyerek, “Vatandaşlarımdan, dışa bağımlı olduğumuz enerji kaynaklarını, basit tedbirle daha verimli kullanmak suretiyle, hem aile bütçelerine hem milli bütçeye katkı sağlamalarını istiyorum” dedi. “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” diyen Erdoğan, “Bu adım kiraların da düşmesine yol açacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla projeyi tanıtacağız.” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 2,5 saat süren kabine toplantısı sona erdi. Kameralar karşısına geçen Erdoğan, tarım koridorundan, Ordu’da açıkladığı fındık fiyatına kadar birçok konuya değinirken, enerji tasarrufu konusunda vatandaşa çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Her ne kadar muhalefet idrak edemese de öncülüğümüzde başlayan çalışma, önemli bir diplomatik başarıdır”
“Tahıl krizinin aşılması konusunda tamamen ülkemizin gayretlerinin ürünü olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Son olarak BM Genel Sekreteri bunu teşekkürleri ve şükranlarıyla ifade etti. Artık bugün adım atıldı, gemiler yola çıktı.

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM ile yürüyen bu sürecin sağlıklı devamı için her türlü gayreti gösteriyoruz. Tahıl yüklü ilk gemi bugün Odessa limanından hareket etti. Bu gemi İstanbul Boğazı’na ulaştığı zaman heyet tarafından kontrol edilecek, ardından yoluna devam edecek.

Her ne kadar muhalefet idrak edemese de öncülüğümüzde başlayan çalışma, önemli bir diplomatik başarıdır. İnşallah enerji başta olmak üzere diğer alanlarda da devam ettirebiliriz. MGK Temmuz ayı toplantısında NATO’dan teröre, Yunanistan’dan Kıbrıs’a kadar enine boyuna değerlendirdik.

“Büyük Türkiye inşa yolunda mücadele etmeyi yeni eserler hizmetler kazandırmayı sürdüreceğiz”
70 bin kişinin katıldığı Kayseri’deki törende, alana ulaşana kadar halkımızın ilgisi bizler için teveccühtü. Ordu’da ise fındık alım fiyatlarını açıkladık. Orada büyük bir katılımın olduğu, 55 bin kişinin katıldığı Ordu’daki toplantı, cadde boyunca bütün halkımızın ilgisiyle ayrı bir heyecan vesilesiydi.

Allah ömür ve milletimiz destek verdikçe büyük Türkiye inşa yolunda mücadele etmeyi yeni eserler hizmetler kazandırmayı sürdüreceğiz. Son 20 yılda ne yaptık? Sadece başlıklarıyla ve birer cümleyle ifade edecek olacaksak, demokrasiyi vesayetin zincirinden kopararak insanların hak ve özgürlük beklentilerini karşıladık.

“2053 vizyonunu inşa etmeye başlamış bir ülke konumuna geldik”
Ulaşımdan enerjiye sanayiden spora kadar ayağımızdaki geri kalmışlık prangasını söküp attık. Mafyatik yapılara göz açtırmayarak, güven iklimi tesis ettik. Siyasi, ekonomik diplomatik gücünü herkese kabul ettirerek haklarımızı ve çıkarlarımızı savunabileceğimiz bir devlet haline geldik.

İmkanları artmış, potansiyeli genişlermiş, alt yapısı tamamlamış, öz güveni artmış bir ülke olarak her alanda hedeflerimizi büyüttük. Gelecek 1 yılımızı bile göremediğimiz bir yerden, bugün 2053 vizyonunu inşa etmeye başlamış bir ülke konumuna geldik.

“Eski Türkiye’yi yaşamamış gençler, büyüklerine sorarak ya da araştırmayla gerçeklere ulaşabilir”
Son dönemde enflasyonun sembolü bedeller ödemeye devam ediyoruz. Mevcut sıkıntılarımızın üstesinden, çok çalışarak, sabrederek geleceğiz. Fırsatlar, ödediğimiz bedellerden daha çok olduğunu bilerek devam edeceğiz.

Ülkemize yapılan iç ve dış dayatmayı reddediyoruz, zerre taviz vermiyoruz. İmkan ve dirayete sahip olarak yolumuzda kararlılıkla yürüyoruz. Bu anlattıklarım hikaye değil, senaryo değildir. Eski Türkiye’yi yaşamamış gençler, büyüklerine sorarak ya da araştırmayla gerçeklere ulaşabilir.

Doğruyu eğriden ayırmaz ya da unutursak aynı felaketleri yaşamaya karşı bu tür hatırlatmaları yapıyoruz.

“37 milyar dolar turizm geliri”
Ya faiz kur enflasyon denklemine uygun şekilde finansal sıkılaştırmaya gidip 10 milyon vatandaşın işsiz kalmasına yol açacaktık, ya da istihdam odaklı yeni bir yola girecektik. Bir ara 26,5 milyona kadar gerileyen istihdamın maliyetlerini en iyi biz biliyoruz. Bu nedenle tercihimizi vatandaşların geleceğinden yana kullandık. Bu sayede dünya küçülürken biz üreterek büyüdük. İhracatımızı 250 milyar dolar sınırına getirdik. Bu sayede dünyada istihdam azalırken biz 31 milyon sınırına dayanarak en yüksek rakama ulaştık. Geçtiğimiz yılki yüzde 11’lik büyümeyle G20’de ilk sıraya yükseldik.

Veriler, 2022’yi 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliriyle hedeflerimizin üzerinde bir seviyeyi kapatacağımıza işaret ediyor.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Sen hala düşünce aleminden bahsediyorsun
Ordu’da fındık fiyatlarını açıkladık, Bay Kemal rahatsız oldu. “Ben 72 TL söylemiştim” diyor. Yahu sen düşünmeye yine devam et, senin sırtında küfe yok. Sen hala düşünce aleminden bahsediyorsun, biz icraattan bahsediyoruz Bay Kemal, senin icraatın var mı, yok. 72 TL düşünüyormuş, yavru ortağı da 75 düşünüyormuş. Bunlar tahminlerle konuşuyor, -cek, -cak, diye konuşuyor. Vatandaşın gönlünden geçeni meydanda açıkladık, meydan o zaman patladı.

Vatandaşa ‘tasarruf’ çağrısı
Enerji fiyatlarındaki bu dengesizlik olmasaydı, mayıs ayı itibariyle 12 aylık cari işlemlerde 34,5 milyar dolar fazla verecektik. İnşallah, hiç endişe etmeyin, o günleri de göreceğiz. Vatandaşlarımızı mevcut kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanmaya davet ediyorum.

Enerji tasarrufu için ‘ısı yalıtımı’ kredisi
Vatandaşlarımdan, dışa bağımlı olduğumuz enerji kaynaklarını, basit tedbirle daha verimli kullanmak suretiyle, hem aile bütçelerine hem milli bütçeye katkı sağlamalarını istiyorum. Bunun için hanelerdeki ısı yalıtımı çalışmaları için daire başı 50 bin liraya kadar uygun şartlı kredi imkanı sunuyoruz. Enerji yalıtımı konusunda eksiği olan tüm vatandaşlarımızı bu imkandan yararlanmaya çağırıyoruz.

“Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi”
Yeni yılın ilk aylarıyla birlikte enflasyonun belirgin bir düşüş trendine gireceğini ümit ediyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Hazırlıklarımız bitmek üzere. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel kontenjan ayıracağız. İlk defa evlenen gençlerimiz projede kota sahibi olacak.

Konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemi kullanılacak. Bu adım kiraların da düşmesine yol açacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla projeyi tanıtacağız. KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanını 18-25 yaş aralığından 18-30 yaşına çıkardık.

Paylaş