İzmir’de 4,9 büyüklüğünde deprem! Balıkesir, Manisa, Aydın ve Denizli’de de hissedildi

İzmir’de 4,9 büyüklüğünde deprem! Balıkesir, Manisa, Aydın ve Denizli’de de hissedildi

İzmir’in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can kaybının olmadığı depremde, 3 kişi panikle atlayarak yaralandı. Korkutan İzmir depremi Balıkesir, Manisa, Aydın ve Denizli’de hissedildi. Depreme ilişkin yüreklere su serpen açıklama ise Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.29’da İzmir’in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin 14,47 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Can kaybının olmadığı depremde, 3 kişi panikle atlayarak yaralandı.

Deprem nedeniyle Konak ilçesine bağlı Kubilay Mahallesi’ndeki Selahattin Oğlu Camisi’nin minaresi yıkıldı. Kentteki bazı noktalarda depremin ardından kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Ayrıca bazı binaların bacalarının yıkıldığı yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarlar ulaştı. Deprem çevre illerde de hissedildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır.” bilgisini verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüm itfaiye ekiplerinin devriyede olduğunu kaydederek, “Konak’ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok.” ifadelerini kullandı.

SOYLU: 3 YARALI VAR, 1’İNİN DURUMU AĞIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’de meydana gelen 4.9 deprem sonrasında İzmir’e ziyarette bulundu.

Konak ilçesinde deprem nedeniyle yıkılan cami minaresinin bulunduğu noktada incelemelerde bulunan Soylu, “Atlamak suretiyle 3 yaralı vatandaşımız var. Birisinin durumu ağır, şu anda geldiği andan beri müdahalesi yapılıyor. Hastanelere 31 vatandaşımız panik sebebiyle başvurdular. Bunların 3’ü şu an tedavi altında, 1’i yoğun bakımda” dedi.

“4 BÜYÜKLÜĞÜNE KADAR ARTÇI SARSINTILAR GELEBİLİR”

Prof. Dr. Orhan Tatar ise depremin yeniden kendisini hatırlattığını belirterek, “4 büyüklüğüne kadar artçı sarsıntılar gelebilir ve bu anlamda vatandaşlar dikkatli olmalı” dedi

İzmir’in etrafında 17-18 civarında diri fayın bulunduğunu kaydeden Tatar, şöyle konuştu:

“Gaziemir civarından başlayıp güneye doğru Doğanbey Körfezi’ne kadar giden Tuzla Fay Hattı’nın en kuzeydoğu ucunda meydana gelen bir deprem bu. Şu anda da artçıların da tamamen bu bölgede yoğunlaştığını görüyoruz. Dolayısıyla şu aşamada vatandaşlarımızın panik yapmasına gerek yok.”

‘BATI ANADOLU SON 10 YILDIR ÇOK GERGİN’

Depremin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Batı Anadolu son 10 yıldır çok gergin. Normalde Anadolu’da yüzde 52 ile en çok deprem beklediğimiz yer Kuzey Anadolu kırığıydı. Ancak son yıllarda Batı Anadolu’da gerginlik artışı söz konusu oldu. Kızıldeniz’in açılmasıyla Anadolu’nun bu gerginliği taşıyamaması sonucunda kırıklar oluşuyor. Onlardan bir tanesi Sisam depremi olarak 2020’de oldu” dedi.

Bugün yaşanan depremin İzmir’de korkulan İzmir kırığı üzerinde olmadığını aktaran Ercan, ”Deprem yaklaşık 7 saniye sürdü. Kuşadası’nda beni uykudan uyandırdı. Bornova- Bayraklı ve Bornova kırığı etkisi altında olan Karşıyaka- Çiğli kesimleri İzmir’in tetikte olması gereken yerlerdir” ifadelerini kullandı.

Paylaş