Bursa’da, infaz koruma memurlarını taşıyan otobüsün geçişi sırasında patlama: Şehit ve yaralılar var

Bursa’da, infaz koruma memurlarını taşıyan otobüsün geçişi sırasında patlama: Şehit ve yaralılar var

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde infaz koruma memurlarını taşıyan otobüsün geçişi sırasında bir patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 1 infaz koruma memuru şehit oldu.

Bursa’da cezaevi aracının geçişi sırasında bir patlama meydana geldi.

Patlama sonrası 1 infaz koruma memuru şehit oldu, ilk belirlemelere göre 4 infaz koruma memuru ise yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi. Patlamanın nedeni araştırılıyor.

Patlama nedeniyle bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. Ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

SOYLU VE BOZDAĞ AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın ardından Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Soylu, açıklamasında “Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP’nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da açıklamasında “Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet;ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. Bozdağ, patlamanın sebebine ilişkin ise “İlk verilere göre uzaktan kumandalı bir EYP’nin patlatıldığı değerlendirilmektedir. Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir” bilgisini verdi.

BURSA VALİSİ: TERÖR SALDIRISI ŞÜPHESİ VAR

Olay yerine gelerek ekiplerden bilgi alan Bursa Valisi Yakup Canbolat, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Canbolat, şu bilgileri paylaştı:

“El yapımı patlayıcı olduğu ve uzaktan kumandayla yönetilmiş olabileceği değerlendirilen bir patlayıcının patlaması sonucunda maalesef bir ceza infaz memurumuz şehit oldu. Bir ağır yaralımız var, onun dışında 3 hafif yaralımız var. Tedbiren otobüste bulunan diğer arkadaşlarımızı da hastaneye sevk ettik, genel sağlık durumlarına bakmak için. Adalet ve İçişleri Bakanlarımız da konuyu yakinen takip ediyor. Bursa’ya gelmek üzere yola çıktılar.”

Patlamanın terör saldırısı olduğunun değerlendirildiğini aktaran Canbolat, “Hızlı bir şekilde bütün güvenlik birimlerimiz bölgeyi incelemeye aldı. Konu her yönüyle değerlendiriliyor. En kısa zamanda bir netice almak istiyoruz” dedi.

Canbolat, servis aracında yaklaşık 30 kişinin bulunduğunu aktardı.

GEÇİCİ GÖREVLE GELMİŞ

Patlamada şehit olan infaz koruma memuru Cengiz Yiğit’in cenazesi yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Cengiz Yiğit’in Gemlik’ten geçici görevli Bursa’ya geldiği belirtildi. Yiğit için bugün adliye önünde tören düzenleneceği, ardından da toprağa verilmek üzere memleketi Ağrı’ya uğurlanacağı bildirildi.

Paylaş