ABB’den YKS adaylarına ücretsiz ulaşım

ABB’den YKS adaylarına ücretsiz ulaşım

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) yapılacağı hafta sonunda Ankara’da öğrenciler, veliler ve sınav görevlileri EGO otobüsleri, ANKARAY, metro ve teleferik hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak öğrenci dostu uygulamalarını sürdürüyor. EGO Genel Müdürlüğü bu yıl düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı’ndan (LGS) sonra 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için de öğrenci, veliler ve görevli eğitmenlerin sınav alanlarına gidiş gelişlerini kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz toplu ulaşım hizmeti verecek.

EGO OTOBÜSLERİ, ANKARAY, METRO VE TELEFERİK ÜCRETSİZ OLACAK

EGO Genel Müdürlüğü, YKS’ye girecek adayların mağdur olmamaları amacıyla ANKARAY, Metro ve Teleferik başta olmak üzere 51 güzergâhta 202 adet ilave otobüs servisi ile ücretsiz toplu ulaşım sağlayacak. YKS’ye katılacak öğrenciler, EGO’ya ait toplu taşıma araçlarından sınav giriş belgelerini göstermeleri şartıyla ücretsiz yararlanabilecek. Veliler ve görevli öğretmenler de sınav gününde toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek.

ASKİ VE ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI DA SINAV GÜNÜ İÇİN ÖNLEMLERİNİ ALDI

EGO Genel Müdürlüğü, EGO CEP’te uygulaması ve ‘ego.gov.tr’ adresi üzerinden de adaylara ücretsiz toplu ulaşım hizmeti duyurusu yaparken, sınav günü ayrıca ASKİ Genel Müdürlüğü kent genelinde su kesintisi uygulamasına gitmeyerek, altyapı ve imalat çalışmalarını da sınav saatleri süresince gürültü yaratmamak amacıyla durduracak.

Sınav tarihlerinde gün boyu çeşitli önlemler alacak olan ABB Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri ise sınav merkezlerinde sahada görev yapacak. Ankara Zabıtası, öğrencilerin sınav alanlarına ulaşmasından temel ihtiyaçlarına kadar şu desteklerde bulunacak:

“-Sınav merkezleri çevresinde öğrencileri rahatsız edebilecek, inşaat, araç, müzik gibi gürültü önleyici tedbirler alınacak,

-Sınav merkezlerine ulaşmakta sorun yaşayan vatandaşlar için araçlı ekip Başkent 153 üzerinden gelecek başvurulara cevap vermek için hazır bulundurulacak,

-Şehir dışından Ankara’ya gelip sınav merkezine ulaşmakta sorun yaşayan vatandaşlar için AŞTİ’de zabıta ekipleri araçlı şekilde hazır bekleyecek,

-Sınav merkezine ulaşmakta sorun yaşayan engelli bireyler için engelli nakil aracı bulundurulacak,

-Sınav merkezlerinin girişinde öğrenciler ve refakatçilerin olabilecek su gibi muhtemel acil ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere sınav süresince araçlı zabıta ekibi bulundurulacak.”

Paylaş