29 kişi hayatını kaybetmişti… Beşiktaş’taki gece kulübü yangınında yeni detaylar ortaya çıktı

29 kişi hayatını kaybetmişti… Beşiktaş’taki gece kulübü yangınında yeni detaylar ortaya çıktı

Beşiktaş’ta 29 kişinin yaşamını yitirdiği gece kulübü yangınına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sanıkların, yangının çıkabileceği öngörüldüğü halde özen yükümlülüğüne aykırı davrandıkları belirtildi.

Beşiktaş‘ta gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin 9 şüpheli hakkında, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin ayrıntılarına ulaşıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 29 kişi “maktul”, 27 kişi “müşteki”, 9 kişi ise “sanık” sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, 2 Nisan’da saat 12.35 sıralarında ”Masquerade” isimli iş yerinde yangın çıktığına ilişkin ihbar üzerine itfaiye ve sağlık ekiplerinin buraya sevk edildiği, itfaiye görevlilerinin içeride mahsur kalan kişileri dışarıya çıkardığı ifade edilerek, yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği anlatıldı.

Yangında, müşteki şüpheli Ercan Erkan, dumandan etkilenen Usamettin Yıldırım ile Gülden Taşpınar’ın yaralandığı kaydedilen iddianamede, savcılık ve bilirkişi heyetinin olay yerinde yaptığı çalışma neticesinde gece kulübü işletmesinin sahiplerinin Şahzade Şekergümüş, Fatma Dörtgül ile Mehmet Menduh Ceylan, mesul müdürünün ise İsmet Şen olduğunun belirlendiği aktarıldı.

İddianamede, işletmedeki tadilat sırasında metal işlerini yapan kişilerin Çağatay Altunel ve Kahraman Erdem olduğu, Dursun Çelik ve Sibel Çelik’in iş yerindeki asansörlü ve hidrolik destekli sandalyeyi kuran şirketin sahibi oldukları, İbrahim Bildirici’nin ise işletmenin tadilat ve tamirat işlerinden sorumlu olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet

Paylaş