Yöneylem Araştırma’nın son anketi açıklandı: ‘Tablo artık kalıcılaştı’

Yöneylem Araştırma’nın son anketi açıklandı: ‘Tablo artık kalıcılaştı’

Yöneylem Araştırma, 28 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği Türkiye Siyaset Paneli araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Ankette seçmenlerin, milletvekilliği seçiminde parti tercihleri ölçüldü. Buna göre, kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan partilerin oy oranları şu şekilde oldu:

AKP: Yüzde 23,6
CHP: Yüzde 23,5
HDP: Yüzde 7,2

MHP: Yüzde 4,8
İYİ Parti:Yüzde 11,9
Saadet Partisi: Yüzde 0,5

DEVA: Yüzde 1,8
Türkiye İşçi Partisi: Yüzde 0,8
Yeniden Refah: Yüzde 1,8
Zafer Partisi: Yüzde 2

Diğer: Yüzde 1,5
Kararsızım: Yüzde 10,9
Oy kullanmayacağım: Yüzde 9,2

ÜÇ AYDIR YÜZDE 25’İN ALTINDA

Yöneylem Genel Koordinatörü Kömürcü, Twitter’dan sonuçları değerlendirdi. AKP’nin son üç aydır kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce yüzde 25’in altında ölçüldüğünü belirten Kömürcü, “Dolayısıyla AKP’nin yüzde 30’un altında oy alacağı ve birinci parti olma özelliğini yitireceği bir tablonun kalıcılaşmaya başladığı söylenebilir” dedi.

YÖNEYLEM’İN HAZİRAN ANKETİ

Yöneylem’in hazirandaki anketine göre de yine kararsızlar dağıtılmadan CHP yüzde 23’le birinci parti olurken AKP yüzde 22,5’le ikinci sırada yer alıyordu.

DİĞER ŞİRKETLERİN ANKETLERİ

Aksoy Araştırma’nın anketine göre AKP, asgari ücretteki temmuz zammına ve dış politikadaki hamlelerine rağmen yüzde 30’un altında kalmaya devam ediyor.

ORC Araştırma’nın temmuz anketinde AKP yüzde 27,1, CHP yüzde 24, İYİ Parti’yse yüzde 22,1 olarak ölçülmüştü.

MetroPOLL Araştırma’nın temmuz anketinde de önceleri partisine göre daha fazla oy oranına sahip olarak ölçülen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muhalefetin beş olası ortak adayı tarafından da ikinci turda geçildiği ölçülmüştü.

 

Paylaş