Ümit Özdağ: Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz

Ümit Özdağ: Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz

KRT TV’de soruları yanıtlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ; “Biz oy bölmedik, iki ana ittifaktan oy aldık” dedi.

Özdağ’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

HDP her şeyin belirleyicisi biz olacağız diyordu. Cumhuriyetin 100 yılında, cumhuriyeti yıkmayı hedefleyen bir yapının siyasette yer almasını içime sindiremedim. İki ittifak oluştu. Biri HÜDA PAR ile yaptı, biri HDP ile yaptı. Ne HDP ne Hüda-Par diyen bir kitle var. Biz olmasak bu kitle seçimlere gitmeyecekti.

Sorumluluk alırız. Özellikle çok iyi bildiğimiz konularda sorumluluk üstleniriz. Ama mesele önce politikalarımızın benimsenmesi. Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz.

Kılıçdaroğlu görüşmesi verimli geçti. Sinan Beyin görüşmesini de değerlendireceğiz. Türkiye için en doğrusunu yapacağız. Taleplerimiz Cumhuriyetin varlığıyla ilgili talepler, demografik yapının değişiminin durdurulmasına ve ekonominin düzeltilmesine ilişkin talepler. Bunlar yaşamsal talepler.

(Kılıçdaroğlu’nun dünkü konuşması) Bu konuşmayı daha erken yapmasını beklerdim. Sığınmacılar meselesi biz olmasaydık, konuşulmayacaktı.

CHP’deki Türk milliyetçileri olarak adlandırdığımız bir grup siyasetçi var. CHP’deki gelişmeleri çok yakından izliyorum. Sığınmacılar konusunda CHP çok geç kalmıştır, 2011’de başlayan bir sürece muhalefeti 2022’de başlamıştır.

Türkiye düşman iki düşman kampa ayrılmış durumda. CHP’den kopan İYİ Parti’ye, İYİ Parti’den kopan CHP’ye gidiyor. Bu MHP ve AK Parti arasında da geçerli.

Millet İttifakına, Cumhur İttifakı’na ya da diğerine ciddi bir oy kayması yok.

MHP’den kaçan oyun bir bölümünün bize geldiğini biliyoruz, gerçek ülkücülerin oyunun.

Öte yandan AK Parti’den de MHP’ye gidiyor. Bu MHP’nin idelojik tabanı da değişiyor, milliyetçi seçmen muhafazakarlaşıyor.

Şimdi biz de CHP’yi ulusalcı bulmayan, milliyetçi bulmayan seçmen bize de geliyor.

Türkiye düşman iki düşman kampa ayrılmış durumda. Biz iki düşman bloğun ortasında, her iki bloğa mensup yeni bir alan ve üçüncü bir yol oluşturduk.

Paylaş