Siyasiler oylarını kullandı

Siyasiler oylarını kullandı

Sabah saatlerinde cumhurbaşkanı adayları ve siyasiler oylarını kullanmak üzere sandık başına geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu Üsküdar Kısıklı’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda kullandı. Erdoğan, “Temennim odur ki, akşam sayımlardan sonra ülkemiz, milletimiz için, Türk demokrasisi için hayırlısıyla bir geleceği Rabbimden niyaz ediyoruz. Bütün seçmenlerimizin şöyle hiç endişeye kapılmadan akşam saat 17.00’ye kadar oylarını kullanmaları, Türk demokrasisinin gücünü göstermesi bakımından çok çok önemli” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Üsküdar Kısıklı’daki konutundan çıkarak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi için oyunu kullanacağı Saffet Çebi Ortaokulu’na geldi. Burada Erdoğan’ı AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen karşıladı. Okul içinde Erdoğan çocuklara harçlık verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte 3279 numaralı sandıkta oy kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Şentop, “Oyumuzu kullandık. Öncelikle bütün seçmenler, vatandaşlarımız için kolaylıklar diliyorum. Seçim sükunet içerisinde, kurallara uygun şekilde yapılıyor. Türkiye 110’a yakın seçim yaptı, 1950’den beri büyük bir olgunluk içerisinde geçiyor. İki kızım ve eşimle beraber oyumuzu kullandık. Memleketimiz ve milletimiz için hayırlısı olsun. İnşallah akşam da sonuçları takip edeceğiz, bekleyeceğiz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Ankara Çukurambar’daki Arjantin İlkokulu’nda oylarını kullandı. Kılıçdaroğlu çiftine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen eşlik etti. Kılıçdaroğlu, okulun bahçesinde kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla sohbet ettikten sonra sınıfa geçti. Kılıçdaroğlu çifti 4221 numaralı sandıkta oylarını kullandıktan sonra sandık görevlileri ile tokalaştı.

Çıkışta vatandaşların yine yoğun ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Hepinize en içten sevgilerimi saygılarımı sunarım. Hepimiz demokrasiyi çok özlemişiz. Hepimiz kucaklaşmayı çok özlemişiz. Hepimiz birlikte olmayı çok özlemişiz. Bundan sonra göreceksiniz, bu ülkeye baharlar gelecek. Bundan sonra da hep devam edecek” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi ile birlikte Ankara’nın Çankaya ilçesinde oyunu kullandı. Babacan, “Bugün bayramımız. Milli iradenin tecelli ettiği, halkımızın egemenliğini açıkça ilan ettiği bir gün” dedi. Babacan ile eşi Ülkü Zeynep Babacan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oylarını Çankaya ilçesindeki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu’nda kullandı. Bir süre bekledikten sonra Babacan çifti, 4572 numaralı sandıkta oylarını verdi.

Seçimlere katılımın yoğun olduğunu belirten Ali Babacan, “Bugün burada mahallemizin muhtarı ile karşılaştık. Hiçbir seçimde erken saatlerde bu kadar sıranın oluşmadığını söyledi. Sabah 08.00’den bu yana yoğun katılım olduğunu söyledi, okul görevlileri de teyit etti. Tabii seçimler demokrasinin bayramıdır. Bugün bayramımız. Milli iradenin tecelli ettiği, halkımızın egemenliğini açıkça ilan ettiği bir gün. Demokrasi, seçimden seçime işleyen bir mekanizma da değil; iki seçim arasında istişare ile sürekli çalışması gereken bir yönetim sistemi” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Üsküdar Beylerbeyi’ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı. Burada açıklama yapan Akşener, “Aziz milletin vereceği karar bizlerin başı üzerinedir. Başımızın üstündedir. İnşallah her şey güzel ve iyi olacak” dedi.

Akşener, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oyunu kullanmak üzere Üsküdar Beylerbeyi’nde bulunan Hacı Sabancı Anadolu Lisesine geldi. Akşener, saat 10.30 sıralarında 2127 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Akşener oyunu sandığa atarken, “Hayırlı uğurlu olsun. Allah gençlere, ülkemize hayırlı etsin” dedi. Akşener, oyunu kullandıktan sonra açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Anıttepe Ortaokulu’nda 1296 numaralı sandıkta, Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı.

Bahçeli, oyunu kullandıktan sonra çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cenabı Allah nasip etti, bugün oyumuzu verme görevimizi yerine getirmiş olduk. Türk siyasi hayatında önemli bir seçim. Bu seçime yüksek bir katılım olduğu görülmekte. İnşallah milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bütün siyasi partilerimize başarılar diliyorum” dedi. Bahçeli, seçim sonuçlarını partiden takip edeceğini belirtti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara Çankaya Lisesi’nde oyunu kullandı. Karamollaoğlu, “Oylarımızı kullandık, son üç ayı oldukça yoğun bir çalışma içinde geçirdik. Milletimize, biz hangi konuları nasıl düzelteceğimizi anlatmaya çalıştık. İktidar partisi de ciddi bir çalışmanın içine girdiler. Diğer partiler de var çalışan, gayret gösteren milletimiz son tercihini bugün belirleyecek. Öyle ümit ediyoruz ki, gece yarısına doğru bütün sandıklar açılmış olacak, sayımlar hemen hemen tamamlanmış olacak. İhtilaflı konular olursa onlar da yarın sabaha kadar çözülecek” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte İstanbul Eyüpsultan Göktürk’te bulunan Nejat Sabuncu İlkokulu’nda oyunu kullandı.

Paylaş