Sinan Oğan: Ümit Özdağ ile kararımız aynı olmak zorunda değil

Sinan Oğan: Ümit Özdağ ile kararımız aynı olmak zorunda değil

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Cumhurbaşkanlığı ikinci turu için verecekleri kararın aynı olmak gibi bir zorundalığın olmadığını söyledi.

Sözcü gazetesine konuşan Oğan, “Ümit Bey’le dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil” dedi.

Quote Message: Ümit beyle tüm süreci istişareyle götürüyoruz. Hatta farklı şeyler düşünsek de istişare ediyoruz. Aramızda sıkıntı yok. Her şeyi konuşuyoruz. Sadece Ümit beyle değil, diğer arkadaşlarla da… Ümit beyle dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil
Ümit beyle tüm süreci istişareyle götürüyoruz. Hatta farklı şeyler düşünsek de istişare ediyoruz. Aramızda sıkıntı yok. Her şeyi konuşuyoruz. Sadece Ümit beyle değil, diğer arkadaşlarla da… Ümit beyle dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil

Oğan, seçimde ikinci tura kalan Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerle ilgili “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile yaptığınız görüşmelerde size bir teklifte bulunuldu mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Quote Message: İkisine de ‘Sizden şunu istiyorum’ diye bir teklifle gitmedim. İlkeler bazında konuştum. Dolayısıyla, anlaşacağım ve destekleyeceğim tarafla ilgili ilkeler bazında karar vereceğim. Asla ‘Şunu aldık, şunu verin’ olmayacak. Beni birçok şeyle suçluyorlar. Benim öyle bir talebim ve niyetim yok.
İkisine de ‘Sizden şunu istiyorum’ diye bir teklifle gitmedim. İlkeler bazında konuştum. Dolayısıyla, anlaşacağım ve destekleyeceğim tarafla ilgili ilkeler bazında karar vereceğim. Asla ‘Şunu aldık, şunu verin’ olmayacak. Beni birçok şeyle suçluyorlar. Benim öyle bir talebim ve niyetim yok.

Paylaş