AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ‘görevden affı’nı istedi; yerine Özlem Zengin atandı

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ‘görevden affı’nı istedi; yerine Özlem Zengin atandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Cumhuriyet’in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir” diyerek sert tepki gösterdiği AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim.” açıklamasını yaptı. AKP MYK’nın toplanmasının hemen ardından gelen istifada Mahir Ünal’dan boşalan AKP Grup Başkanvekilliği görevine Özlem Zengin atandı.

Twitter’dan ‘görevden affını’ istediğini duyuran Ünal’ın açıklaması şöyle:

“Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.”

Yerine gelen isim Özlem Zengin oldu
AKP Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Mahir Ünal’dan boşalan Grup Başkanvekillik görevine atandı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener de tepki göstermişti
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Cumhuriyetin edebiyata, düşünce dünyamıza, bilime ve eğitime katkılarını; Cumhuriyetin ne büyük bir şahlanış olduğunu; bu aziz milletin oyuyla seçilmiş olan bir vekile, anlatmak zorunda olduğum için gerçekten utanç duyuyorum! Neymiş? Bu Türkçe ile düşünce üretilmezmiş. Bu sözleri, cahillikle açıklamaya kalkmak, cahillik kavramının içini boşaltmak olur. Bu düpedüz patolojik bir Cumhuriyet nefretine kılıf bulma gayretidir. Ve tepeden tırnağa, art niyetlidir” açıklamasını yapmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Biz bilmez miyiz Asrika’yı, Sadat’ı… Ama Mahir Ünal’a söyleyin; bu sözlerinin fikir babaları, bizi karşılarında görünce içeriye kaçtı” demişti.

Cahit Özkan da görevden alınmıştı
Türkiye- Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilişkileriyle ilgili açıklamaları parti içerisinde tartışma ve tepkilere yol açan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan da görevden alınmıştı. Özkan, bir canlı yayında Türkiye ile ilişkilerin normalleştiği bir dönemde BAE’ye ilişkin “Baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, teslim oldu” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaş