Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: Bu bebekler Suriye’nin zenginliğidir, evlatları vatanına dönmelidir

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: Bu bebekler Suriye’nin zenginliğidir, evlatları vatanına dönmelidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Biz nasıl bir sınavda olduğumuzu biliyoruz. 700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bu topraklarda 700 binin üzerinde alem meydana getirdiler. Bu büyük bir zenginliktir” açıklamasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; “Bu bebekler yıkık dökük Suriye’nin zenginliğidir. Suriye’nin yeniden ayağa kalkması için, evlatları vatanına dönmelidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“700 bin Suriyeli bebek doğmuş ülkemizde. Allah uzun ömürler versin hepsine. Biz meseleye ülkemizin geleceği gözüyle bakıyoruz. Evet, her milletin en büyük zenginliği bebekleridir. Bu bebekler de yıkık dökük Suriye’nin zenginliğidir. Suriye’nin yeniden ayağa kalkması için, evlatları vatanına dönmelidir.

Ancak hep söyledim yine söyleyeceğim, ucuz bir ırkçı tavırla değil, düzgün, devlet aklıyla yapılacak iştir bu. Sağlıklı şartlarda gidecekler, tüm adımlar hazır. İktidarımızda bu sürecimiz 2 senede tamamlanacak. Bu şartlar da AB fonlaması ile, bizim garantörlüğümüzde oluşturulacak. Davul zurna ile gidecekler.”

Merter’deki Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde (PEKOM) düzenlenen bayramlaşma programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,”Biz nasıl bir sınavda olduğumuzu biliyoruz. Kimse bizi bu davranışlara sessiz kalmamızı bekleyemez. 700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bana ister kızsınlar, ister ne söylerlerse söylesinler, bir tane insanın bir araya geldiği zaman annenin ve babanın attığı çığlığın ve sevincin karşılığında bu topraklarda savaştan kaçan, ölümden kaçan insanlar geldiler. Bu topraklarda 700 binin üzerinde alem meydana getirdiler. Bu büyük bir zenginliktir. Bu sınavdan hep birlikte başarılı çıkmak zorundayız. İnancından ve değerlerinden vazgeçmeyen bir milletin evlatları olarak söylüyorum. Daha büyük sınavları eğer bize hazırlıyorlarsa birileri onlara da hazırız. Onları da yeneceğiz ve hep beraber insanlığa kazandıracağız. Hep birlikte kardeşliği kazandıracağız, hep birlikte bu coğrafyada doğan çocukların kendi coğrafyalarıyla buluşmalarını sağlayan bir anlayışı hep birlikte ortaya koyacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaş