Kılıçdaroğlu’ndan iktidara ‘Bartın’ tepkisi: ’20 yıldır hâlâ önlem mi alacaksın sen!’

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara ‘Bartın’ tepkisi: ’20 yıldır hâlâ önlem mi alacaksın sen!’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşuyor.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki olağan grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.
CHP’nin grup toplantısı, Bartın’daki maden faciasında yaşamını yitiren 41 madenci için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

“Keşke üzüntülü bir günde olmasaydık keşke bu kadar sorunlar yaşanmasaydı. 41 kardeşimizi toprağa verdik. 41 evde yangın var. Her birimizin yüreğinde derin acı var. Grup toplantılarına neşeyle bir espri ile başlamak isterim. Bu kadar kopukluk bu kadar ayrılık doğru değil. Yakışmıyor bize. Siyaset kurumunun bu kadar acımasız olması doğru değil. Yakışmıyor bize. Onların bir sloganı vardı, yüz karası değil kömür karası böyle kazanılır ekmek parası diye.

Gittim. Arkadaşlarım da gittiler. Ailelerin bir kısmını ziyaret ettim. Yetkililerden bilgi almaya çalıştım. Derin bir acı var. Anne, eş, kardeşler tabutun başında. Hiç kimse bu ölümün ona yakıştığını söylemiyor. Tamamı genç. Yazıktır günahtır. Bir memleket böyle yönetilemez. 20 yıldır ya önlem alacağız diyorlar. 20 yıldır hala önlem mi alacaksın sen! Dünyada maden kazalarında bir numarayız ya! Ya bu ölüm niye bizim karşımıza çıkıyor. Dünyada herkes maden çıkarıyor neden en çok ölüm bizim ülkemizde oluyor.”

AYRINTILAR GELECEK…

TÜRKİYE’DE ARTIK BİR ‘SANSÜR YASASI’ VAR
‘Sansür Yasası’ olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanun, dezenformasyonla mücadeleyi bahane ederek seçim öncesi tüm muhalefeti baskı altına almayı hedefliyor. Yasayla artık sadece gazetecilerin değil, sosyal medyada haber paylaşan ve yorum yapan yurttaşların özgürlükleri de tehdit altında olacak.

CHP ‘SANSÜR YASASINI’ AYM’YE GÖTÜRECEK
İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesinin yazarı Hande Fırat’a konuşan CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, iktidarın “dezenformasyon mücadele”, muhalefetin ve basın meslek örgütlerinin “sansür yasası” olarak tanımladığı kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini söyledi.

Paylaş