Kılıçdaroğlu: Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz

Kılıçdaroğlu: Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz

ABD temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın yazarı olduğu Washington Post’a taziye ziyaretine gittiğini aktardı. CHP lideri, “Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz.” dedi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundum. Cemal Kaşıkçı, Washington Post’un değerli bir yazarıydı. Kaşıkçı cinayeti İstanbul’da Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda işlendi. Bu korkunç cinayet ile, yalnızca fikir özgürlüğü değil insanlık da büyük yara aldı.

Türkiye’de işlenen bu cinayetin davasının Suudi Arabistan’a devredilmesi, Türkiye’nin egemenlik haklarına yapılmış büyük bir hakarettir. Kendi topraklarımızda bu cüret gösterilebilmiştir. Şu çok açık ki, hem Türkiye hem ABD, petro-dolarlar karşısında demokraside sınıfta kaldı.

Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz. Türkiye’de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz, itibarlı bir adalet sistemine kavuşacağız. Cemal Kaşıkçı’nın hatırasının önünde, bunun sözünü bir kez daha veriyorum.”

Ne olmuştu?
Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda Ekim 2018 tarihinde öldürülmüştü. Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti davasında mahkeme, yargılamanın durdurulmasına ve dosyanın Suudi Arabistan’a devredilmesine karar vermişti.

Paylaş