Kılıçdaroğlu: Ortak adayımız Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak

Kılıçdaroğlu: Ortak adayımız Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın ikinci tur görüşmelerinin ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, ”Ortak adayımız Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak” dedi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin birlikte bulunduğu altılı masada liderler, ikinci tur görüşmelerine başladı.

Toplantının ardından ortak bir açıklamaya imza atılırken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

”Yarının Türkiye’sini inşa etmek için kamuoyu ile paylaştığımız temel ilkeler ve hedefler doğrultusunda bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduğumuz, ev sahipliğimizde gerçekleşen toplantıya katılan tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum” diye yazan Kılıçdaroğlu, ”Bizler, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ni hazırlayan altı siyasi parti olarak kararlıyız; ortak adayımız Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak, ülkemizde toplumsal huzur ve barış sağlanacak, adalet tesis edilecek, Cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlanacak” ifadelerini kullandı.

Paylaş