Kılıçdaroğlu Kars’tan Merkez Bankası bürokratlarına seslendi: Birilerinin isteği ile karar vermeyin

Kılıçdaroğlu Kars’tan Merkez Bankası bürokratlarına seslendi: Birilerinin isteği ile karar vermeyin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kars’ta yaptığı konuşmada “Bütün namuslu bürokratlara sesleniyorum. Ekonominin gereği neyse onu yapın. Birilerinin isteği ile karar vermeyin. Eğitiminizle, bilginizle karar verin” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars’ta Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Kars’ta CHP milletvekili seçilemediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bunun kabahati bizde. Kendi kabahatimizi de anlatmak istiyorum. Vatandaşın sofrasına oturmadığınız zaman niye size oy versin?” diye konuştu.

Kars’ın ciddi nüfus kaybı olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Sosyal devlet gelişmekte olan bölgelere de yatırım yapan devlet demektir. Buradaki fabrikaların kısmı kapatıldı. Ağrı’da da Ardahan’da a aynı durum var. Diğer yerlere de bakın hepsinde de aynı sorun yaşanıyor. Neden buralara yatırım yapılmıyor? Devlet buranın neresinde ve neler yapmalı diye bakmalı.

“Bütün namuslu bürokratlara sesleniyorum”

Bugün Merkez Bankası’nın faiz kararı vereceğini hatırlatan CHP lideri, “Bütün namuslu bürokratlara sesleniyorum. Ekonominin gereği neyse onu yapın. Birilerinin isteği ile karar vermeyin. Eğitiminizle, bilginizle karar verin. Her birimizin içi kan ağlıyor” diye konuştu.

“İktidarımızın ilk haftasında çiftçinin aldığı kredinin faizini sileceğiz”

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

İktidara gelince çiftçinin traktörünü, hayvanını haczettirmeyeceğiz. Nasıl geçinecek, nasıl üretecek?

Her kayıp milli gelir kaybı demektir. Valiyi kaymakamı nasıl görevlendiriyorsanız ziraat mühendisini veterineri de görevlendireceksiniz.

İktidar olacağız. İlk bir haftada çiftçinin aldığı kredinin faizini sileceğiz. Ana parayı takside bağlayacağız. Devlet tefecilik yapar mı? Çiftçileri perişan etmemiz lazım.

Paylaş